Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Vozio bez vozačke: Deda (82) je proveo tri dana u zatvoru

Sudac bjelovarskog Prekršajnog suda je djeda i prije nepune tri godine osudio za isti prekršaj. Kako doznajemo, S. L. se često vozi na starome mopedu, ali vozi oprezno i ne pije alkohol...

105 komentara

Izrekao sam mu minimalnu kaznu s obzirom na dob. Uz tri dana zatvora, ostaje mu i 12 dana uvjetne kazne zatvora na godinu dana, rekao nam je Darko Laklija, sudac bjelovarskog Prekršajnog suda, koji je S. L. (82) smjestio u zatvor.

Na bjelovarski sud djedicu je privela policija, i to zbog vožnje mopeda bez dozvole koji je vozio u svojem selu Ivancu Križevačkom. U subotu kasno popodne S. L. je pušten na slobodu.

Sudac Laklija je djeda i prije nepune tri godine osudio za isti prekršaj. Kako doznajemo, S. L. se često vozi na starome mopedu, ali vozi oprezno i ne pije alkohol. Sudac Laklija nam je rekao da su pred zakonom svi isti, bez obzira na godine. Čovjeka koji živi sam u skromnim uvjetima, dodaje, kazna od 15.000 kuna, koju zakon propisuje, financijski bi uništila. Stoga ga je osudio na 15 dana zatvora, ukupno umjesto 15.000 kuna, što zakon dopušta.

U KRIŽEVCIMA Starca (82) je strpao u zatvor: 'Nema vozačku, morao sam...'

Sudac Laklija kaže kako se automatizmom nakon tri godine prekršajne kazne brišu iz evidencije, a S. L. je novi prekršaj počinio unutar tog roka. Laklija, koji je inače i glasnogovornik Prekršajnog suda, nada se da mu simpatičnog djedicu policija neće ponovno dovesti.

- No i prošli put sam ga upozoravao da se ne vozi bez dozvole jer je zakon jasan, a kazne visoke. Izgleda da se neko vrijeme suzdržavao, ali je, čini se, zaboravio. Kako je stara kazna u evidenciji, ovaj put nije mogao proći samo s uvjetnom kaznom - pojašnjava nam prošli susret s prekršiteljem. Inače je maksimalna kazna za takav prekršaj 60 dana zatvora, no takva kazna bi S. L. teško pala s obzirom na dob i “društvo” u zatvoru. Laklija ga je dobronamjerno upozorio da motocikl koji uporno vozi bez dozvole daruje djeci ili unucima, jer je teško očekivati da će polagati ispit u toj dobi. Inače, po zatvorskom stažu pri vrhu je Mićo Mandić (72) iz Malog Poganca, o kojemu smo pisali. On je zbog prometnih prekršaja u zatvoru proveo ukupno 3111 dana, gotovo osam godina, koliko se rijetko dobije i za teška kaznena djela.      

Možda vas zanima i ovo:
Message