Obavijesti

News

Komentari 141

Kaos u prometu zbog snijega: Prometne nesreće na A1 i A6

Kaos u prometu zbog snijega: Prometne nesreće na A1 i A6
2

Trenutno nema cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolica iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci, i obrnuto, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 18 sati

VIDEO

Zbog snijega koji pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te na širemu riječkom području prometuje se otežano uz povremene zastoje.

Trenutno nema cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolica iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci, i obrnuto, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 18 sati.

Vozačima se savjetuje da poštuju ograničenja brzine na pojedinim dionicama, prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zbog prometnih nesreća na autocesti A1 u smjeru Zagreba vozi se usporeno na izlazu iz tunela Grič, kod čvora Gospić i između čvorova Zadar1 i Zadar2 (260.km) u smjeru Zagreba.

Zbog prometnih nesreća na autocesti A6 Rijeka-Zagreb vozi se usporeno  kod tunela Veliki Gložac u smjeru Zagreba te na 39. km kod prijelaza za divljač u smjeru Rijeke.

Zbog olujnog vjetra na dionici autoceste A7 između čvorova Šmrika i Draga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupinu vozila).

Zbog prevrtanja autobusa vozi se naizmjeničnim propuštanjem vozila na državnoj cesti DC36 u mjestu Šumbar.

U Slavoniji, Istri, sjevernom primorju i Dalmaciji kolnici su mokri i skliski od kiše. Na dionici autoceste A1 između južnog portala Sveti Rok i mosta Maslenica zbog jakog pljuska i mokrog kolnika brzina vožnje ograničena je na 60km/h.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema u Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj na A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo; DC1 Čeglje-Karlovac-Vaganac; DC3 Karlovac-Zdihovo-Gornje Jelenje-Kikovica; DC6 GP Jurovski-Vojnić-Vojišnica-Dvor; DC23 Duga Resa-Kapela; DC30 Ogulinec-petrinja-Hrvatska Kostajnica; DC31 Pokupsko-Glina; DC36 Karlovac-Šišljavić, i Pokupsko-Žažina-Sisak-čvor Popovača; DC37 Sisak-Petrinja-Glina; DC32 Prezid-Delnice; DC42 Stubica-Ljubošina-Selište Drežničko; DC45 Rogoža-čvor Kutina; DC47 Trokut-čvor Novska-Hrvatska Dubica-Dvor; DC203 GP Brod na Kupi-Delnice; DC204 GP Pribanjci-Bosanci-čvor Bosiljevo; DC216 Vojnić-GP Maljevac;
DC224 Mošćenica-Blinjski Kut-Sunja-Panjani; DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac; DC312 DC47-Novska; DC429 Selište Drežničko; DC501 Gornje Jelenje- čvor Oštrovica-Meja; DC305 Parg-Čabar;
ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak; ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk, ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC5032 Crni Lug-mrzle Vodice-Gornje Jelenje (DC3), ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine; ŽC5030 Platak-Kamenjak; te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

Zimski su uvjeti i na sjevernom Hrvatskom primorju, na A7 između čvora Diračje i GP Rupa; DC8 Rupa-Pasjak; ŽC5094 Breze-Stalak te u Lici na A1 između čvorova Bosiljevo 2 - Brinje; DC1 Vaganac-čvor Udbina-Ondić-Gračac; DC23 Donje Dubrave-Josipdol-Kapela-Žuta Lokva-Senj; DC25 Korenica-Lički Osik; DC42 Ogulinski Hreljin-Josipdol-Saborsko, Poljanak; DC50 Žuta Lokva-Lički Osik; DC52 Špilnik-Korenica; DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo; DC218 Užljebić-Dobroselo-Mazin-Bruvno; DC429 Selište Drežničko-Prijeboj; DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča; DC534 Budak-čvor Gospić; ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.
Zbog snijega u Sloveniji zabrana je prometa za teretna vozila na graničnim prijelazima Pasjak i Bregana.
U prekidu su linije s otocima; na riječkom okružju katamaranska linija 9308 Mali Lošinj - Rijeka i  brodska 310 Mali Lošinj-Unije-Susak.

Na  šibenskom okružju brodska linija Šibenik - Zlarin - Prvić Luka - Šepurine - Vodice bez pristajanja u Prvić Luku, a trajektna Šibenik - Kaprije - Žirije bez pristajanja u luci Kaprije.
 

Snijeg i na Jadranu

U petak će biti pretežno oblačno s kišom, duž obale i pljuskovima praćenim grmljavinom, u gorju susnježica i snijeg; najviša dnevna temperatura na Jadranu i u istočnoj Hrvatskoj od 10 do 15, a u ostatku zemlje od 5 do 8 Celzijevih stupnjeva. 

U Gorskom kotaru i na Jadranu mjestimice obilnija oborina. U gorju će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a susnježice i snijega uz pad temperature bit će i u sjeverozapadnim i središnjim predjelima.

Na Jadranu vjetrovito uz jako jugo i južni vjetar, a na sjevernom će dijelu krajem dana zapuhati bura s olujnim udarima. Na kopnu umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak, na istoku zemlje i jugoistočnjak, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 2. veljače.

Vrijeme za vikend

U subotu na Jadranu nastavak kiše, uz jak i olujan južni i jugozapadni vjetar na južnom dijelu, a na sjevernom pak uz buru, s kojom je mjestimice moguć i snijeg. U nedjelju malo stabilnije i mirnije, a od ponedjeljka se ponovno povećava vjerojatnost za jačanje juga i povremenu mjestimičnu kišu.

Na kopnu u subotu većinom snijeg, obilniji u gorju, a snježni pokrivač stvarat će se i u mnogim nizinama. Do kraja dana razvedravanje pa će nedjelja biti uglavnom suha, s jutarnjim minusima, kojih će biti i u novome tjednu, kada su ponovno moguće oborine.

Problemi i u Sloveniji

Zbog jakog  snijega koji od petka ujutro pada u većem dijelu Slovenije znatne su teškoće u prometu koji se odvija usporeno, a na pojedinim dionicama potrebna je i upotreba lanaca.

Policija na pojedinim pravcima odvaja teretna vozila, a vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uvjetima na cesti i planiraju vrijeme putovanja.

Mokar snijeg koji se zadržava na asfaltu izazvao je više prometnih nesreća, a snježne padaline će se, po najavama meteorologa, popodne još intenzivirati, posebno u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima.

U nizinama bi tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana moglo pasti do 40 centimetara snijega, a u visokom gorju i do 70,  zbog čega se ne preporuča odlazak u planine jer postoji opasnost od lavina.

U mjestu Medvode, blizu Ljubljane, jutros je na lokalnoj cesti došlo do prevrtanja cisterne koja je prevozila tekući kisik, zbog čega je promet bio više sati obustavljen, a dio susjednih kuća evakuiran, dok nije objavljeno da opasnosti više nema.

Na Bledu je došlo do prevrtanja turističke brodice koja je s obale prevozila putnike na Bledski otok pa je desetak putnika palo u hladnu vodu, ali su svi izvučeni bez posljedica. Kako javljaju lokalni mediji, nezgoda se dogodila zbog nepažnje turista iz Južne Koreje koji su svi prešli na jednu stranu broda, u pokušaju da izvuku dvojicu kolega, nakon što su oni pali u jezero.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1