Obavijesti

News

Komentari 0

Vraćaju se u saborske klupe: Ideš Đurđa, a ide i Ivo Sanader

Vraćaju se u saborske klupe: Ideš Đurđa, a ide i Ivo Sanader
1

Bivša potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič u četvrtak se službeno vraća u saborske klupe. Ne želi da je stavljaju u isti koš s drugima i ne želi biti dio nekog paketa

VIDEO

Dobro raspoložena i nasmijana Đurđa Adlešić kaže kako je zadovoljna što se vraća u saborske klupe.

- Zahtjev za povratak u Sabor podnijela sam pismeno 12. listopada, a to sam najavljivala još ljetos. Tad mi nitko nije vjerovao. Koliko znam, gospodin Sanader to je učinio dan ili dva poslije mene. Vjerojatno mu zbog toga nije aktiviran mandat isti dan kad i meni - rekla je Adlešić.

Na sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva članovi SDP-a pobunili su se jer dnevnim redom nije predviđena rasprava o zahtjevima bivšeg premijera Sanadera i bivšeg šefa Carine Mladena Barišića. Smatraju kako nema razloga da HDZ oteže s vraćanjem Sanadera u Sabor.

- Vjerujte mi, vodim računa o rokovima i sve će doći u pravo vrijeme na raspravu. Treba osigurati određene preduvjete za rad ovoga povjerenstva, prije svega kvorum - pravdao se HDZ-ov predsjednik povjerenstva Damir Sesvečan. No SDP-ovci nisu odustajali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Većina nas je ovdje i nema razloga da otežete. Ovo s povratkom Sanadera i zamrzavanjem mandata gospodinu Barišiću je politička igra. S obzirom na to da ste spomenuli kvorum, tu je vladajuća većina i mogu jedino konstatirati da nismo danas imali tu točku. Vi računate na Ivana Drmića, koji će biti ključan, te da će gospodin Ratko Gajica, koji također nije ovdje, biti za Sanaderov povratak - rekao je Arsen Bauk (SDP). O povratku Sanadera i zamrzavanju mandata Barišiću povjerenstvo se dogovorilo da će danas raspravljati. Dok bivši premijer i bivši šef Carine čekaju potvrdu svojih zahtjeva, Đurđa Adlešić već se pripremila za saborske rasprave.

- Vraćam se jer su mi građani dali svoje glasove, ali ne prihvaćam biti dio bilo kakvog paketa. U Saboru ću biti nezavisna, bez špekulacija. Pripremila sam i izmjene Zakona o razminiranju jer dobro znam što treba napraviti. Ako ovako nastavimo, Hrvatska će još godinama biti pod minama. Ljudi ginu. To ne smijemo dopustiti. Prije nego što sam se učlanila u HSLS bila sam u udruzi Bedemi ljubavi. Ponovo ću se posvetiti humanitarnom radu, gdje sam i počela - rekla je Adlešić.

Inače, bivša HSLS-ovka zamrznula je saborski mandat iz “osobnih razloga”, a bivši premijer naveo je kako je to učinio zbog “nespojivih dužnosti”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija
Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom