Obavijesti

News

Komentari 71

Vrag u detalju: Kukurikavci su izgubili povjerenje i ozbiljnost

Bi li premijer vjerovao prijatelju koji mu dvije godine obećava doći pomoći sutra, pa ga onda nazove i kaže da neće doći i da je sve veliki nesporazum? Teško...

VIDEO

Znate li što je temelj vrijednosti novca? Zlatne poluge, vrijednost tečaja, devizne rezerve? Ne, nije uopće u materijalnoj vrijednosti. Nego u povjerenju. 

Samo povjerenje onih koji ga koriste određuje hoće li novčanica koju imate u džepu biti bezvrijedni komad papira ili ćete njime platiti režije. Nepovjerenje u neku valutu određuje i sudbinu država, ali i mnogih koji taj novac nisu nikad vidjeli. Treba se samo sjetiti primjera švicarskog franka koji su investitori mahnito kupovali jer su u njega imali povjerenje. A to je dignulo rate kredita ljudima u Hrvatskoj. Isto to povjerenje je jedan od najvažnijih stupova svake vlade. S povjerenjem građana mogu se provoditi najteže reforme, oduzimati prava i štedjeti. 

Bez njega svaki Vladin potez dočekan je na nož, pa makar se radilo i o dobrim mjerama. Zato se povjerenje pomno gradi i čuva. Kukuriku Vlada sustavno radi na uništavanju povjerenja, a s druge strane očekuje da joj se vjeruje i daruje još jedan mandat. 

Premijer Zoran Milanović kaže da želi poslati poruku ozbiljnosti u Europsku uniju. U istom dahu kaže da su male šanse da uvedu poreze koje je ista ta Vlada usvojila 24 sata prije. Da ne govorimo o tome da su njegovi ministri dan prije poreza govorili da nikakvih poreza neće biti.

 Bi li premijer vjerovao prijatelju koji mu dvije godine obećava doći pomoći sutra, pa ga onda nazove i kaže da neće doći i da je sve veliki nesporazum? Teško. Zato “kukurikavci” dok se tako ponašaju ne mogu očekivati ni investicije, ni provoditi reforme, ni očekivati da ih se ozbiljno shvati. Neće tu pomoći nikakvi povjerenici ako investitor ne zna hoće li dobiti novi porez čim počne graditi pogon. Oni jednostavno ne znaju što rade i s tim su uništili povjerenje. Ako tako nastave i sljedeće dvije godine, samo će produljiti agoniju za sve nas.

Ivana Pandžića pratite i na Facebooku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...