Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
132 komentara

Vrati se! Ne jede, samo uređuje gnijezdo i čeka na Klepetana

Rodi je vjerojatno proradio instinkt i osjeti da će Klepetan brzo doći pa se priprema, kaže vlasnik Stjepan Vokić iz Brodskog Varoša. Klepetan će Malenoj doći 11. put

Franjo Lepan/24sata
Foto: Franjo Lepan/24sata
132 komentara

Klepetan bi trebao biti sad negdje oko iračkih bara gdje se treba malo odmoriti i nastaviti put prema svojoj voljenoj. Očekujemo ga 23. ožujka, kaže Stjepan iz Brodskog Varoša.

Klepetan će Malenoj ove godine doći 11. put.

- Ovih dana smo uzbuđeni, jedva čekamo da dođe. Samo se bojim da ne nastrada na dalekom putu. Pripremio sam mu ribu jer znam da će odmah htjeti jesti čim dođe, a donio sam mu i granja jer će prvih nekoliko dana renovirati gnijezdo - dodao je Stjepan. Malena je već prije nekoliko dana tražila Stjepana da je pusti van i otad uređuje gnijezdo. Prestala je jesti, samo pije vodu. Preko dana sleti s gnijezda u obližnji kanal, a navečer dođe Stjepanu da joj opere noge, i tek onda ide spavati. Za desetak dana ova 20-godišnja roda neće više htjeti ni sići iz gnijezda.

Podsjećamo, njoj su lovci ozlijedili krilo i nikad nije poletjela na topli jug. Od početka se za nju brine Stjepan Vokić, koji svake godine čeka i ispraća njezina dragog.

‘Nadam se da neće ozlijediti rodu kad se vrati u gnijezdo’

Lani je Vokić spasio još jednu rodu, koju su, preslabu da leti, roditelji ostavili. Sad ga je strah da će ga Klepetan ozlijediti jer rode štite svoj teritorij i ne puštaju druge blizu...Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message