Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Vratili ga na posao i sad sjedi za praznim stolom

Fadil Ibarhimpašić je dobio otkaz. Sud ga je vratio na posao. Sada sjedi za praznim stolom, radi poslove koje ne zna obavljati te je manje plaćen

Vanja Smiljanić
Foto: Vanja Smiljanić
4 komentara

Fadil Ibarhimpašić, sindikalni povjerenik u Vodovodu u Sisku nakon presude Županijskog suda u Sisku, vratio se na posao. Radno vrijeme od 8 do 15 sati provodi za stolom u zajedničkoj prostoriji, sjedi za velikim stolom na kojem nema ničega. Niti računala, niti telefona, niti grijanja. U rujnu 2007. godine tužio je Vodovod, a presudom suda nakon godinu dana vraćen je na posao. Ali ne na svoje radno mjesto, jer je ono pa mu je direktor Željko Žuk ponudio novi ugovor o radu.
- Ponuđeni su mi poslovi koje nisam nikada radio i koje ne znam obavljati, te su manje plaćeni. Otkaz sam dobio zbog sindikalnog angažiranja, kao sindikalni povjerenik. Zbog otkaza sam imao problema sa zdravljem - kaže Ibrahimpašić.
Direktor Željko Žuk tvrdi kako je Ibrahimpašić dobio otkaz zbog zlouporabe bolovanja, jer je, dok je bio na bolovanju, organizirao prosvjedni kup pred gradskom vijećnicom iako mu radnici poduzeća nisu dali odobrenje za to.
- Njegovo radno mjesto nije jedino koje je ukinuto, od 172 zaposlena sada imamo 125. Tražio je posao referenta za poslove tehničke pripreme, a kad smo mu odobrili, ni na to nije pristao. On želi da mu dam otkaz kao tehnološkom višku i otpremninu od 300.000 kn, a to neće dobiti - kaže direktor Željko Žuk.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message