Obavijesti

News

Komentari 294

Vratima busa priklještio bebu u kolicima pa je nastavio voziti

Vratima busa priklještio bebu u kolicima pa je nastavio voziti
4

Bilo je 18.25 sati i majka je htjela ući u autobus linije 106 u Grškovićevoj ulici. Htjela se voziti do obližnjeg parka. Nitko osim nje nije ulazio u autobus u tom trenu

VIDEO

Fran je vrištao, meni su se noge oduzele. Vozač je vratima prikliještio kolica s mojim djetetom. Krenuo je sa stanice, a ja sam ostala vrištati. Vozač nije ni trepnuo, prepričava Sabina Maroš (33) incident s vozačem ZET-ova autobusa.

Bio je ponedjeljak, 18.25 sati, i majka je htjela ući u autobus linije 106 u Grškovićevoj ulici. Htjela se provozati do obližnjeg parka. Nitko osim nje nije ulazio u autobus. Krenula je na stražnja vrata.

- Bio je to stari autobus, ne niskopodni, i nisam mogla samo uletjeti u njega. Morala sam dobro centrirati da pogodim stepenicu i da podignem kolica. Onda je uslijedila noćna mora. Vrata su se zatvorila i prikliještila kolica, a vozač je krenuo sa stanice. Htio se ubaciti u promet, a da nije ni pogledao u retrovizor jesu li svi ušli sa stanice - prepričava Sabina. 

Putnici su počeli vikati vozaču da stane. On je nastavio voziti oko pet metara. Onda je stao jer je ispred njega bila kolona na semaforu. Mama je dotrčala. 

- Vozač je u tom trenu jednostavno otvorio vrata, povukla sam svog Frana koji je neutješno plakao, a vozač je opet samo zatvorio vrata i otišao - šokirana je bila. 

Podigla je Frana i umirivala ga a prolaznici su prilazili i u njen mobitel upisivali podatke ako će vozača prijaviti i ako će trebati svjedoke. Na sreću Franu nije bilo ništa. No, ubrzo je ponovo srela vozača koji se vraćao po istoj turi. Stala je na pješački prijelaz. Viknula je da dade svoje podatke da će ga prijaviti. On je uzvratio grubim psovkama. 

- Nazvala sam ZET i sve prijavila. Rekli su mi da sam sama kriva jer sam ušla na posljednja vrata - kaže Sabina. 

Izrevoltirana, oko 21 sat otišla je i na policiju. Bili su uljudni, ali nitko se nije ozlijedio pa nisu imali materijala za kaznenu prijavu. No policija je nazvala ZET.

- Policajcima su odgovorili da se to nije moglo dogoditi jer autobus nije ni mogao krenuti s otvorenim vratima. Na kraju su pitali jesam li uopće imala kartu...- kaže naša sugovornica. 

Glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić odgovorio je da utvrđuju okolnosti događaja.

- Prema prvim informacijama putnica je ulazila u vozilo na zadnja vrata. A upravo kako bi se spriječili takvi događaji, predviđeno je da putnici u autobus ulaze na prva, odnosno na druga vrata ako imaju kolica. Ne opravdavamo kretanje s otvorenim vratima i tehničkom kontrolom ćemo utvrditi kako je vozač uopće mogao krenuti ako su vrata bila otvorena - odgovorio je.

Tramvaj je prikliještio pa je slomila ruku

A dan kasnije dogodio se još jedan incident sa ZET-om. Na tramvajskoj stanici "Ljubijska" u Dubravi, žena je trčala kako bi ušla u tramvaj broj 11. Vrata su joj ukliještila ruku. Tramvaj je krenuo i povukao ženu koja je pala na leđa. Slomila je ruku. 

- Ubrzo je došla Hitna i pružila pomoć - rekao je čitatelj.

Glasnogovornik Jurić je apelirao prema putnicima da na silu ne ulaze i ne izlaze iz tramvaja nakon zvučnog i svjetlosnog signala što su znakovi da se vrata zatvaraju.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 294
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku