Obavijesti

News

Komentari 18

Vratio je vlasniku auto i prije nego je saznao da su ga ukrali

Vratio je vlasniku auto i prije nego je saznao da su ga ukrali
6

Prometni policajac Ivica Lučić (41) u Zagrebu je uhitio mladića iz Virovitice koji je ukrao Fiat Uno. Primjetio ga je dok je iz motora prelijevao gorivo u posudu

VIDEO

Ivica Lučić jedan je od najboljih i najprofesionalnijih policajaca u II. Postaji prometne policije, koji svojim radom i zalaganjem svakodnevno utječe na mlade policajce. Svojim primjerom pokazuje kako bi trebali pristupati policijskom poslu, hvali svog podređenog Luka Pešut, načelnik prometne policije Lučko.

- Pa nisam zapravo znao za što su me predložili i pohvalili - skromno, kroz smiješak priča prometni policajac Lučić (41). U policiji je već 20-ak godina, najduže je prometni policajac, trenutno na motoru.

- Ma, nisam prestrog - kaže Lučić. 

No, čini se, ima dobar policijski "nos". U posljednje vrijeme šefovi su ga pohvalili zbog nekoliko dobro odrađenih zadaća. Zbog ove u ožujku predložili su ga za policajca mjeseca. U Radmanovačkoj ulici u Zagrebu uhitio je B.R. (26) iz Virovitice koji je ukrao automobil. Ni vlasnik tad još nije znao da su mu ukrali Fiat Uno.

- Motorom sam obilazio područje i na livadi u Radmanovačkoj sam primijetio muškarca kako iz motora automobila, ne iz spremnika, prelijeva gorivo u posudu. Bilo mi je to sumnjivo pa sam mu prišao. Pokušao me zavarati, rekao mi je da su baš sad tu neki bježali. Nisam nasjeo. Provjerio sam automobil, koji nije bio njegov. Pozvao sam kolege koje su uhitile muškarca. Čudno, nije ni pokušavao bježati - prisjeća se Lučić.

Policija je automobil, zahvaljujući Lučiću, vlasniku vratila prije no što je i shvatio da su mu ga ukrali. S obzirom da je riječ o Fiatu Uno, kojeg razbojnici često koriste u pljačkama, Lučić je vjerojatno spriječio i neko razbojništvo. Kako su nam pojasnili policajci, gorivo iz motora razbojnici istoče kako bi automobil kasnije, nakon pljačke, mogli zapaliti.

>>> Policijska uprava zagrebačka i internetski portal www.24sata.hr biraju policajca mjeseca. Mnogi od njih zaslužili su ovo malo priznanje jer predano rade svoj posao, pošteni su, požrtvovni, riskiraju svoje živote. Neki od njih pomogli su i ljudima koji su bili u nevolji. Za to nisu tražili posebnu naknadu. Jednostavno rade svoj posao. Neki od njih dobit će malu nagradu PUZ-a i 24sata: o njima ćemo jednom na mjesec objaviti priču... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da  napravi reda
S FRANJOM NEMA LABAVO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da napravi reda

Vrh čileanske Katoličke crkve ponudio je Papi kolektivnu ostavku zbog pedofilskih skandala. Naši biskupi pak pedofilske skandale godinama guraju pod tepih

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u
NOVI EXPRESS

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u

Novi broj tjednika Express čitateljima daruje super knjigu, a na glavnoj temi Express otkriva tko je moćna trojka koja je pokušala čudovišni puč u HDZ-u
Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi
VEĆ DANAS

Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi

Vezu treba graditi, nositi se sa svakodnevnim problemima i situacijama i tražiti rješenja i kompromise. Kako "se održati" i što možete napraviti bolje već danas?