Obavijesti

News

Komentari 31

Vrdoljak: Tražim od HEP-a da otpišu dio računa Slavoncima

Siguran sam da će ministrica graditeljstva odraditi posao i da ćemo u rekordnom roku obnoviti kuće i pokazati da smo država koja funkcionira, rekao je Vrdoljak

VIDEO

Ministarstvo će donijeti poseban zakon na osnovu kojega će se provesti obnova područja stradalih u poplavama. Moramo imati poseban zakon za to. Siguran sam da će ministrica Anka Mrak Taritaš odraditi veliki posao i da ćemo u rekordnom roku obnoviti te kuće i pokazati da smo država koja funkcionira. Već je započelo potpisivanje ugovora sa projektantima i izvođačima radova na obnovi. Donošenjem posebnog zakona obnova postradalih kuća i drugih objekata će se ubrzati jer se neće gubiti vrijeme u javnim nabavama i žalbama, rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je u ponedjeljak nazočio sastanku Stožera za zaštitu i spašavanje poslije kojega se uputio i u obilazak poplavljenih područja.

Veliki problem: Vlasnika kuća nema u selima

Govoreći o aktivnostima na terenu rekao je i da na poplavljenim područjima sve veće probleme uzrokuje činjenica da mnogi vlasnici obiteljskih kuća nisu nazočni u selu, a bez čije nazočnosti nije moguće obaviti deratizaciju i dezinsekciju objekata.

Iskoristio je priliku te pozvao vlasnike objekata da se dogovore sa ekipama stožera kada će biti u svojim kućama kako bi se mogle provesti propisane aktivnosti na terenu. 

Vrdoljak traži od HEP-a da otpiše dio računa Slavoncima

Na poplavljenim područjima HEP radi na uspostavi električne energije. Od 44 trafostanice u pogonu je njih 20-ak, a na HEP-ovu mrežu od 35oo isključenih objekata priključeno je njih 600-injak. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je danas obišao poplavljeno područje najavio je kako će s HEP-om dogovoriti da se građanima na poplavljenim područjima otpiše dio računa za struju...

- Tražit ću od Nadzornog odbora i Uprave Društva da pripreme odluku za otpis potraživanja za mrežarinu za peti i šesti mjesec svim kupcima, domaćinstvima s ovih područja. I energiju HEP-a za svibanj i lipanj. Ima 300 i nešto kupaca koji nisu na opskrbi Hrvatske elektroprivrede, kako je otvoreno tržište. Hoće li ostale kolege to učiniti - ne znamo, rekao je Vrdoljak.

Poplavljenoj županjskoj Posavini pomaže 172 vojnika

Na sanaciji poplavljenih područja u Slavoniji u ponedjeljak je angažirano ukupno 172 pripadnika Oružanih snaga RH, priopćila je Služba za odnose s javnošću MORH-a. Pripadnici Bojne za nuklearno-biološko-kemijsku obranu (NBKO) angažirani su na dekontaminaciji na dekontaminacijskim postajama "ZIB" u Rajevom Selu i "Velebit" u Gunji, gdje su tijekom nedjelje dekontaminirali ukupno 1842 ljudi i 1016 prijevoznih sredstava.

Zdravstveno-veterinarski namjenski organizirane snage nastavljaju s aktivnostima sanacije terena u Gunji te dezinsekcijskim mjerama dekontaminacijskih postaja "Velebit" i "ZIB", kao i objekata Doma za djecu s posebnim potrebama u Gunji, u kojem su tijekom nedjelje pripadnici OS RH počeli raščišćavanje i odvoz uništenog namještaja i otpada. Raščišćavanje drugog dijela Doma nastavlja se i u ponedjeljak. 

Pripadnici Inženjerijske pukovnije angažirani su na sanaciji obalnih potpora na mostu "Bejli" u Račinovcima. Pripadnici Pukovnije veze nastavljaju s osiguranjem komunikacijskih sustava, a pripadnici Vojne policije angažirani su na području Županje i okolice.

Na tri lokacije, u Cerni, Drenovcima i Otoku angažirane su poljske kuhinje te pripadnici Voda za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu, koji nastavljaju s pripremom i podjelom obroka i vode, kao i održavanjem motornih vozila i popunom pogonskim gorivom sredstava i tehnika OS RH. 

U ponedjeljak je na terenu angažirano 58 motornih vozila, 4 sanitetskih vozila, 8 inženjerijskih strojeva, 4 cisterne i dva čamca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.