Obavijesti

News

Komentari 129

Vrdoljak: Došla je ekipa koja brine o nacionalnim interesima

Vrdoljak: Došla je ekipa koja brine o nacionalnim interesima
1

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak je nakon prvog dana arbitraže u Parizu kazao kako Vlada RH ni pod koju cijenu neće odustati od prava u Ini i od razvoja Ine

VIDEO

Nakon prvog dana arbitražnog postupka između hrvatske Vlade i MOL-a u Parizu, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak kazao je kako je dobro raspoložen i zadovoljan.

-  Ja sam realni optimist i možemo biti zadovoljni kako je proteklo prvo ročište - rekao je u ekskluzivnom intervjuu za Dnevnik Nove TV. 

Pohvalio je hrvatske odvjetnike za koje je kazao kako su napravili odličan posao - proceduralno i sadržajno. Ipak, nije želio iznositi detalje postupka i sadržaj na ročištima jer te informacije ne mogu biti javne. 

Vrdoljak je rekao i kako se nada da će se stavovi MOL-a malo omekšati te da će Mađari shvatiti da moraju biti partneri Republici Hrvatskoj ako misle razvijati Inu. Na pitanje jesu li i oni to shvatili danas, odgovorio je:

- Svaki korak koji mi radimo njima dokazuje da je došla ekipa koja brine o hrvatskim nacionalnim interesima, da je ono kako se prije radilo ipak stvar prošlosti.

Vrdoljak tvrdi da je on i dalje za nastavak razgovora i za to da do dogovora dođe prije kraja arbitraže. Dodao je kako će Mađare već na jesen pozvati na novi krug razgovora.

- Ni pod koju cijenu nećemo odustati od prava u Ini i od razvoja Ine. Svoju Inu nećemo dati, a nadam se da su sada kroz ovih godinu dana pregovaranja, a u krajnjoj liniji i kroz ove pokrenute procese kolege iz Mađarske shvatili da se trebaju s nama dogovoriti - zaključio je ministar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...
Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'
AVIONI OBIŠLI HRVATSKU

Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'

VUKOVAR - Bilo ih je prekrasno vidjeti u Vukovaru. Letjeli su prvo iznad vojarne, zatim iznad Vodotornja i bolnice. Baš prekrasan prizor. Nisu ni upola glasni kao primjerice Mig-ovi koji su u iznad Vukovara letjeli na Dan branitelja. Ovdje su prošli samo jednom i nastavili su dalje prema ostalim dijelovima Slavonije - javlja nam čitatelj Domagoj Astaloš iz Vukovara. Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak borbeni avioni Rafale preletjeti su područje Hrvatske, a snimke prelijetanja su nam poslali i čitatelji iz Bjelovara i Belog Manastira.