News

Komentari 118

Vrećica u ruci i broj na dlanu: Dječaka iz Ukrajine roditelji su poslali preko granice da se spasi

Vrećica u ruci i broj na dlanu: Dječaka iz Ukrajine roditelji su poslali preko granice da se spasi

Slovačka policija objavila je fotografije i priču dječaka (11) iz Ukrajine koji je na njihovu granicu došao sasvim sam. U ruci je imao samo vrećicu i putovnicu

Ruska invazija na Ukrajinu koja je započela prošlog četvrtka odnijela je brojne žrtve, i vojne i civilne, te protjerala brojne stanovnike Ukrajine iz njihovih domova, preko granice. 

Slovačka je policija tako u subotu objavila fotografije dječaka (11) koji je došao na slovačku granicu iz Zaporožja, grada u kojemu su u petak ruske snage gađale nuklearnu elektranu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Došao je sam. U rukama je imao samo jednu plastičnu vrećicu, putovnicu i broj telefona ispisan na ruci. Roditelji su mu morali ostati u Ukrajini. 

- Volonteri su se pobrinuli za njega, odveli ga na toplo, dali mu za jesti i piti. Spremili su mu i za put. Sve ih je osvojio svojim osmjehom! Neustrašiv je i odlučan, pravi, istinski heroj - napisali su na Facebook stranici slovačke policije. 

Zahvaljujući policiji i volonterima, dječak nije dugo bio odvojen od obitelji. Iako su mu mama i tata ostali u Ukrajini, broj telefona na ruci bio je broj njegove rodbine koja je došla po njega što je prije mogla. 

- Suze nam idu. Ovo je najveći heroj sinoćnje noći - poručila je policija u objavi na Facebooku, a s njima su se složili i brojni komentatori koji su dječaku zaželjeli da što prije bude ponovno zajedno sa svojim roditeljima. 

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE<<<

Više od milijun Ukrajinaca je od početka invazije napustilo svoju državu. U Hrvatsku je do danas pristiglo više od 1500 izbjeglica, poručio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije u petak. 

Najčitaniji članci