Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Paravinji su ponovno poništili presudu za ubojstvo Antonije

U ponovljenom suđenju bila mu je potvrđena kazna od 40 godina zatvora za ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić, tada 17-godišnjakinje iz mjesta Kričke

Duško Jaramaz/Pixsell
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
183 komentara

Vrhovni sud ukinuo je presudu Županijskog suda u Šibeniku Draganu Paravinji, javlja HRT . U ponovljenom suđenju bila mu je potvrđena kazna od 40 godina zatvora za ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić, tada 17-godišnjakinje iz mjesta Kričke kod Drniša.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vrhovni sud ne dovodi u pitanje da je Paravinja ubio Antoniju Bilić, ali se navodi kako nije dokazano da je ubojstvu prethodio pokušaj silovanja . Time nije dokazana kvalifikacija teškog ubojstva radi prikrivanja silovanja. Paravinji će se i treći put suditi u Šibeniku, ali sudsko vijeće bit će u potpuno izmijenjenom sastavu.

Anka Giljanović, Paravinjina odvjetnica, podnošenje žalbe na presudu najavila je još u ožujku, netom nakon njezina donošenja. Naglasila je kako Županijski sud nije pronašao nijedan novi dokaz u odnosu na poništeno suđenje, a bez obzira na to izrekao je istu presudu.

U slučaju protiv Paravinje ključan dokaz bile su snimke nadzornih kamera na kojima se vidjelo njegovo kretanje na dan zločina. Kao dokazni materijal poslužili su i tragovi Antonijine krvi i sline pronađeni u Paravinjinom kamionu.

Možda vas zanima i ovo:
Message