Obavijesti

News

Komentari 8

Vrijeme za vikend: Spremite kupaće, neće vam trebati! Stiže jako nevrijeme u cijelu zemlju

Vrijeme za vikend: Spremite kupaće, neće vam trebati! Stiže jako nevrijeme u cijelu zemlju

Prognoza za vikend je obilno grmljavinsko nevrijeme. DHMZ je upalio alarm, a donosimo vam detaljnu prognozu za subotu i nedjelju za veće hrvatske gradove

VIDEO

U Hrvatskoj će u subotu biti promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Osobito će u Dalmaciji mjestimice biti obilne oborine i jače grmljavinsko nevrijeme, najvjerojatnije na jugu. Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, na Jadranu i jugo, na južnom dijelu čak i olujno jugo, piše DHMZ

Kiša će u nedjelju biti manje rjeđa i bit će manje obilna. Vrijeme će, nakon subotnjeg kišovitog i promjenjivog, biti stabilnije, mirnije i sunčanije, uz nižu temperaturu nego u subotu, ali i dalje iznadprosječnu za ovo vrijeme godine.

U nastavku donosimo detaljnu, Rain Alarmovu, prognozu za vikend po većim hrvatskim gradovima.

Zagreb

Subota: U glavnom gradu bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. U noći i ujutro vjerojatna je mjestimice kiša i grmljavina, a poneki pljusak moguć je i poslijepodne. Umjeren jugozapadni vjetar će postupno slabjeti.

Jutarnja temperatura kretat će se između 17 i 20 °C. Popodnevna pak između 19 i 21, a večernja između 16 i 17 °C. Noć neće biti ništa hladnija od toga, a temperatura će se kretati između 14 i 16 °C.

Cijeli dan vlaga će biti pojačana, osobito navečer i tijekom noći kada će iznositi između 94 i 96 posto.

Nedjelja: Toplo i promjenjivo bit će i kroz nedjelju, no kraj dana donosi stabilnije vrijeme koje će se nastaviti u ponedjeljak.

Ujutro će biti oblačno, a temperatura će se kretati između 13 i 18 °C. Tijekom popodneva trebala bi pasti lagana kiša, a temperatura će iznositi oko 20 °C.

Tijekom večeri i noći bit će oblačno. Najviša temperatura će tada biti oko 17, a najniža, ona tijekom noći, iznosit će 11 °C.

Cijeli će dan biti pojačana vlaga, ali nešto manje nego u subotu. Najviša će biti tijekom noći i jutra kada će iznositi oko 88 posto.

Osijek

Subota: Vikend će Osijeku također donijeti iznadprosječne temperature za ovo doba godine. Tijekom jutra će biti oblačno, a temperatura će se kretati između 21 i 26 °C. U nastavku dana padat će kiša te će puhati umjereno jak do slab vjetar. Najviše vjetrovito bit će ujutro. Dnevna temperatura penjat će se do 26 stupnjeva, a tijekom noći past će na 15.

Za osječku regiju u subotu upaljen je žuti alarm. Moguća je lokalno obilnija kiša, a mjestimice jaki i olujni udari jugozapadnog i južnog vjetra. Mjestimice su također mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

Vlaga će također biti pojačana, a najviša će biti tijekom večeri i noći kada će iznositi oko 90 posto.

Nedjelja: Jutro i popodne bit će oblačno do umjereno oblačno, a tijekom poslijepodneva i večeri vrijeme će postati stabilnije i vedro. Naoblaka će se smanjiti.

Najviša dnevna temperatura bit će 24 stupnja, a najniža, tijekom noći, iznositi će 12 stupnjeva.

Puhat će slab vjetar, a vlaga zraka bit će najviša ujutro i tijekom noći.

Rijeka

Subota: Za riječku regiju upaljen je u subotu žuti alarm koji najavljuje potencijalno opasno vrijeme. Mjestimice će puhati jako i olujno jugo te južni vjetar. Ponegdje su najavljeni i izraženi pljuskovi s grmljavinom. Vjerojatnost grmljavine je oko 60 posto.

Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 20 stupnjeva, a najniža 16. Kroz jutro i popodne padat će kiša koja će se tijekom večeri razviti u pljusak. Tijekom noći najavljeno je grmljavinsko nevrijeme.

Jačina vlage će cijeloga dana prelaziti 90 posto, a najviša će biti u subotu ujutro kada će iznositi 96 %.

Nedjelja: Jutro i podne bit će slični suboti. Padat će kiša, a vlažnost zraka ponovno će biti visoka. Navečer je najavljen pljusak, a tijekom noći lagana kiša.

Temperatura zraka također slična subotnjoj, s najvišom temperaturom od 20 stupnjeva, a najnižom od 15.

Pula

Subota: Za zapadnu obalu Istre upaljen je žuti meteoalarm zbog mjestimice jakog juga i jugozapadnog vjetra. Najjači udari bit će između 65 i 75 km/h. Tijekom jutra, popodneva i noći najavljena je obilna kiša i pljusak, a tijekom večeri grmljavinsko nevrijeme.

Dnevna temperatura kretat će se između 17 i 21 stupanj, a noćna oko 16 stupnjeva.

Vlaga zraka bit će visoka tijekom cijele subote, najviša navečer kada se očekuje nevrijeme i grmljavina.

Nedjelja: Kraj vikenda donijet će i blago smirenje vremena. I dalje će biti oblačno i promjenjivo, no lagana kiša past će tek u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Ujutro će puhati umjereno jak vjetar, a u ostatku dana umjeren do slab. Temperatura zraka bit će nešto niža nego u subotu, s najvišom temperaturom od 20, a najnižom od 15 stupnjeva.

Promjenjivo i kišovito vrijeme nastavit će se u Puli kroz idući tjedan.

Split

Subota: Za Splitsku regiju upaljen je narančasti meteoalarm koji upućuje. Mjestimice je najavljeno jako i olujno jugo te južni vjetar.  Lokalno će padati obilna kiša, a moguće su urbane i bujične poplave. Također su najavljeni mjestimice izraženi pljuskovi s grmljavinom. 

Temperatura dana kretat će se između 19 i 22 stupnja. 

Ujutro i popodne puhat će jak vjetar koji će se tijekom večeri smiriti.

Nedjelja: Nešto manje padalina očekuje Split u nedjelju. Ujutro će padati kiša, a popodne pljusak. Vrijeme će navečer i dalje biti promjenjivo, ali s manje padalina.

Kroz cijeli dan puhat će slab vjetar, a temperatura će se penjati do maksimalnih 21. Najniža temperatura dana bit će oko 18 stupnjeva.

Dubrovnik

Subota: Za Dubrovnik, a i cijelu južnu Dalmaciju, također je upaljen narančasti meteoalarm zbog jakog, mjestimice vrlo jakog juga i južnog vjetra. Najjači udari bit će između 65 i 95 km/h.

Prema stranici Rain Alarm, u Dubrovniku će grmljavina i nevrijeme trajati čitav dan. Najviša dnevna temperatura bit će 23, a najniža 20 stupnjeva.

Vlaga zraka također će biti pojačana, a ići će najviše do 92 posto.

Nedjelja: Vrijeme će biti malo mirnije, međutim dan neće proći bez padalina. Ujutro i popodne očekuje se pljusak, a navečer lagana kiša. Noć će biti oblačna, ali bez padalina.

Puhat će slab vjetar.

Temperatura dana kretat će se između 19 i 23 stupnjeva Celzijusovih.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije