Obavijesti

News

Komentari 34

Vrkić želi Osijek: 'Neka svi kandidati kažu sve loše o sebi'

Vrkić želi Osijek: 'Neka svi kandidati kažu sve loše o sebi'
1

Sudeći po preliminarnim anketama, Vrkić bi mogao biti jedini osječki kandidat za gradonačelnika koji bi izbornim rezultatom mogao ugoziti gradonačelnika Bubala

VIDEO

Tiskovnom konferencijom u novom prostoru, koji će biti Izborni stožer za cijelo vrijeme predizborne kampanje, službeni početak utrke za gradonačelnika Osijeka započeo je Ivica Vrkić. 

Službeno nezavisni kandidat, ali s jakom podrškom lokalnog SDP-a, HNS-a i HSU-a, Vrkić je kandidaturom za izbore izašao iz višegodišnjeg političkog mirovanja. 

Sudeći po preliminarnim anketama, Vrkić bio mogao biti jedini osječki kandidat za gradonačelnika koji bi izbornim rezultatom mogao poljuljati većinu aktualnog Krešimira Bubala. 

Ovaj nekada istaknuti slavonski političar bio je ključna osoba u predratno, ratno i poslijeratno vrijeme u Slavoniji kada je, kao osoba od posebnog povjerenja pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, odigrao ulogu mirotvorca u mirnoj reintegraciji Podunavlja. 

Profesor filozofije i sociologije te diplomirani pravnik, pisac i gospodarstvenik, svoju je političku karijeru započeo uz Savku Dabčević-Kučar i Miku Tripala. Za vrijeme Domovinskog rata bio je pomoćnik zapovjednika Operativne zone Osijek, ali se 1992. godine vratio politici i do 1995.  bio saborski zastupnik HNS-a. Nakon uspješno okončane mirne reintegracije i potpisivanja Erdutskog sporazuma, Vrkić je kratko bio ravnatelj državne Agencije za promet nekretnina, nakon čega i čelni čovjek Hrvatske radiotelevizije. Dao je ostavku 2000.-te godine i od tada Vrkić odrađuje poslove gospodarskog spašavanja nekoliko firmi u Osijeku koje su se našle pred bankrotom ili privatizacijom.  

'Program će mi definirati 15 stručnjaka'

Za predstojeće izbore predstavio je tek dio svog programa no, generalno govoreći, borit će se za bolji život svojih sugrađana. 

- Okupio sam ekipu od oko 15 stručnjaka koji će definirati moj program, u skladu sa svim informacijama koje budem sakupio obilazeći moje sugrađane koji teško žive. Bili smo taoci loših politika i danas mnogi ljudi loše žive - kaže Vrkić koji je predstavio svoju Internet, Facebook i Twitter stranicu. 

'Imao sam prometnu, ne znam hoće li biti sudskog postupka'

Na njima je objavio svoj životopis, imovinsku karticu ali i opisao događaj od prije par mjeseci. 

- Imao sam prometnu nesreću u kojoj je na mene naletio vozač. On je bio ozlijeđen, ali je sada živ i zdrav. Ja nisam ni brzo vozio ni bio pijan. Ne znam hoće li protiv mene ili njega biti vođen ikakav sudski postupak, ali sam to odlučio podijeliti s javnosti kako bih olakšao posao onima koji će mi tražiti dlaku u jajetu - kazao je Vrkić.

'Je ne želim pobjedu, nego promjenu vlasti'

Napomenuo je da bi volio da svi kandidati kažu sve loše o sebi što imaju, jer bi tako kampanja bila lišena prljavih igrica i podmetanja, a naglašavala bi ono bitno. 

Vrkić je dodao kako želi surađivati s vlasti i oporbom, što danas nije slučaj u Osijeku te da on ne želi pobjedu, nego promjenu vlasti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...