Obavijesti

News

Komentari 48

'Ispred nas je još nekoliko dana neobično visokih temperatura'

'Ispred nas je još nekoliko dana neobično visokih temperatura'
1

U petak i subotu se tako očekuje vrlo toplo vrijeme s temperaturama većim i za 12 stupnjeva od onih uobičajenih za ovo doba godine, navodi portal Severe Weather Europe

VIDEO

U petak će na Jadranu biti pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u gorju mjestimice i jak. Na Jadranu te unutrašnjosti Dalmacije umjeren do jak sjeverni vjetar i bura s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12, a na Jadranu između 12 i 16 °C, javlja DHMZ.  

U iduća tri dana, pak, očekuje se pretežno sunčano, stabilno i danju toplije. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, a u ponedjeljak, uz niske oblake, i na Jadranu, osobito sjevernom. Vjetar slab, na Jadranu će bura u subotu oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a u ponedjeljak i na moru bez vjetra. Ujutro na kopnu mraz. 

- Za vikend na Jadranu danju još malo toplije te većinom sunčano, a i vjetar će sasvim oslabjeti. Početkom novoga tjedna uz uglavnom tiho te i dalje stabilno vrijeme rast će vjerojatnost za mjestimičnu sumaglicu ili maglu, zbog čega će u tim predjelima najviša dnevna temperatura biti malo niža. Sredinom tjedna izgledan je porast naoblake.  U unutrašnjosti također idućih dana stabilno, relativno toplo i prevladavajuće suho vrijeme. U jutarnjim će satima u nizinama i kotlinama biti mjestimične magle, danju posvuda obilje sunca - prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko.

- Čeka nas još 3-4 dana vrlo toplog vremena za veljaču u većem dijelu Europe. Neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine zadržat će se barem do nedjelje - navodi meteorološki portal Severe Weather Europe

U petak i subotu se tako očekuje vrlo toplo vrijeme s temperaturama većim i za 12 stupnjeva od onih uobičajenih za ovo doba godine. 

- U nedjelju će se ciklona nastaviti kretati prema zapadnoj Europi. Iznimno toplo vrijeme nastavlja se diljem središnje Europe i na većem dijelu Balkana, navodi Severe Weather Europe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati