Obavijesti

News

Komentari 33

Vruće i sunčano do četvrtka, a onda nam opet stiže kiša...

Vruće i sunčano do četvrtka, a onda nam opet stiže kiša...

I u nastavku će posljednjeg srpanjskog tjedna prevladavati vruće i sunčano, na Jadranu i vedro, ali se u kopnenom području ponovno povećava vjerojatnost za mjestimične pljuskove i grmljavinu, osobito u četvrtak...

VIDEO

Atmosfera se tijekom subote počela stabilizirati, nakon što je u mnogim mjestima pala obilna kiša - ponegdje tijekom samo nekoliko sati i obilnija od prosječne za cijeli srpanj. Prouzročila je i veće nevolje, u Zagrebu i bujične poplave u čijoj je sanaciji preminuo vatrogasac Davor Kovačić.

U nedjelju će u Hrvatskoj biti barem djelomice sunčano i toplije nego u subotu, ali još posvuda ne i suho. Malo kiše u gorju može pasti i u još sunčaniji i topliji ponedjeljak, a u utorak i srijedu bit će još stabilnije, uglavnom i vruće - ne ekstremno, ali dovoljno za upozorenje na toplinski val koji može djelovati na zdravlje.

I u nastavku će posljednjeg srpanjskog tjedna prevladavati vruće i sunčano, na Jadranu i vedro, ali se u kopnenom području ponovno povećava vjerojatnost za mjestimične pljuskove i grmljavinu, osobito u četvrtak.

Detaljniju prognozu za HRT pripremila je dr. sc. Tanja Renko: "U nedjelju će u istočnoj Hrvatskoj uz promjenljivu naoblaku pasti malo kiše, uglavnom prijepodne i sredinom dana. Ujutro je mjestimice moguća magla, a sunčanih će razdoblja biti više poslijepodne. Danju toplije nego u subotu.

Ako vam babu bole zglobovi, onda znate da će kiša za vikend. Ne treba vam naša prognoza...
Ako vam babu bole zglobovi, onda znate da će kiša za vikend. Ne treba vam naša prognoza...



I u središnjoj Hrvatskoj će nedjelja biti toplija od subote jer će prevladavati sunčano vrijeme pa će najviša dnevna temperatura biti između 27 i 30 °C. Ujutro je moguća kratkotrajna magla, posebice uz rijeke, a popodne je mala vjerojatnost za poneki pljusak uz granicu sa Slovenijom. Vjetar će biti slab.

Slab će vjetar biti i u gorju te na većem dijelu sjevernog Jadrana, dok će umjerenog sjeverozapadnjaka biti uglavnom na otvorenom moru. Prevladavat će sunčano vrijeme, a umjerene naoblake bit će sredinom dana i poslijepodne, uz mogućnost za poneki kratkotrajan pljusak u gorju. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 17 °C u gorju i u unutrašnjosti Istre te između 18 i 21 °C duž obale i na otocima. Najviša dnevna od 25 do 29 °C.

U Dalmaciji sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku. U noći i ujutro puhat će slaba i umjerena bura i sjeverni vjetar, a danju sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje zapadnjak i jugozapadnjak. Sjeverozapadnjak može na otvorenom poslijepodne biti i umjereno jak.

'Ja ne mogu popiti kišu. Potres, Covid, pa ova kiša. Očito smo se Bogu nešto gadno zamjerili'
'Ja ne mogu popiti kišu. Potres, Covid, pa ova kiša. Očito smo se Bogu nešto gadno zamjerili'



Još je veća vjerojatnost za vjetrovitije vrijeme na jugu Hrvatske, uz more i umjereno valovito. Uz prevladavajuće sunčano vrijeme najviša dnevna temperatura bit će između 28 i 31 °C. No, uz jači razvoj oblaka moguć je pljusak, ponajprije u Konavlima."

U novome tjednu sunčanije i toplije, većinom i vruće

"Prva polovina tjedna na Jadranu će biti u znaku pravog ljetnog vremena - sunčanog i vrućeg. Povremeno će puhati umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu u ponedjeljak ujutro i bura, ponajprije podno Velebita.

Pretežno suho i sunčano uz slab vjetar bit će i u unutrašnjosti. Temperatura u porastu pa će već od ponedjeljka u većini krajeva biti vruće. U srijedu potkraj dana malo nestabilnije na krajnjem sjeverozapadu, uz mogućnost lokalnih pljuskova. Kako će stabilnije vrijeme donijeti porast temperature sredinom i u drugoj polovini tjedna nekima može biti i neugodno vruće.", prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina