Obavijesti

News

Komentari 20

Vrući vikend: Subota sunčana s visokim temperaturama, nedjelja će biti još i toplija

Vrući vikend: Subota sunčana s visokim temperaturama, nedjelja će biti još i toplija

Subota će u cijeloj zemlji biti vruća i sunčana s tek mjestimično povremenom naoblakom. Nedjelja će također biti sunčana, ali bit će još i toplija zbog južine koja će puhati, a tople će biti i noći

Pred nama je vrući vikend, a očekuje nas i novi toplinski val. Osim vrućina u nedjelju će početi puhati i jugo koje će dodatno povisiti temperature, prognozira meteorologinja Tanja Renko.

U nedjelju i ponedjeljak će zbog južine i noći biti izrazito tople i bit će teško spavati zbog vrućine, a već u utorak očekuju se povremeni lokalni pljuskovi.

Subota će na istoku zemlje biti sunčana s tek povremenom naoblakom, vjetar će biti slab, a noći ugodne za spavanje. Slično je i u središnjoj Hrvatskoj uz puno sunčanih sati.

Sunčano i u gorju te na sjevernom Jadranu gdje će zbog nedostatka vjetra biti moguća i magla. Danju će duž obale i na otocima puhati slab vjetar s mora, a navečer će duž zapadne obale zapuhati jugo. 

Stiže novi toplinski val: Od nedjelje i preko 35 stupnjeva
Stiže novi toplinski val: Od nedjelje i preko 35 stupnjeva

Najviša dnevna temperatura zraka u Gorskom kotaru i Lici između 26 i 30 °C, a na sjevernom Jadranu i do 32 °C.

U Dalmaciji će biti sunčano i vruće, puhat će slab vjetar s mora, a i noć će biti topla.

I na krajnjem jugu bit će izrazito toplo, a treba biti na oprezu zbog jakog sunca koje treba izbjegavati u najtoplijem dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 30 i 35 °C, koliko će biti ponegdje u dolini Neretve.