Obavijesti

News

Komentari 15

Vrućina ne popušta: U Gradištu u 22 sata izmjerili 29 Celzija

Vrućina ne popušta: U Gradištu u 22 sata izmjerili 29 Celzija

U cijeloj zemlji nastavlja se toplinski val, a najgore je što se ni noću temperature neće pretjerano smanjivati. U četvrtak se očekuju temperature i do 38 stupnjeva

VIDEO

Toplinski val došao je u Hrvatsku. Noćne temperature u brojnim gradovima u 22 sata su blizu 30 Celzija. Tako je najtoplije bilo u Gradištu u blizini Županje, gdje su izmjerili 29 stupnjeva, a pola stupnja manje bilo je u Komiži. 

U Splitu, Makarskoj, Bjelovaru i Zagrebu je 27 Celzija. Ispod 20 je samo na Zavižanu i Sv. Juri, a čak je i u Gospiću skoro 25 Celzija.

DHMZ je objavio upozorenje na toplinski val: Nepodnošljiva vrućina i temperature do 38°C!
DHMZ  je objavio upozorenje na toplinski val: Nepodnošljiva vrućina i temperature do 38°C!

Prvi dan ljeta započeo je vruće i sunčano. I sutra će u Hrvatskoj vrijeme biti stabilno i još malo toplije. Na istoku zemlje neće biti jutarnjeg osvježenja jer će tijekom noći temperatura tek nakratko pasti ispod 20 stupnjeva dok se po danu očekuju temperature i do 37 stupnjeva, prognozira HRT-ov meteorolog Izidor Pelajić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U središnjim predjelima bit će pretežno vedro, no atmosfera će i dalje biti mutna. Noć će mnogima biti neugodna, uz najnižu temperaturu od 19 do 22, a danju između 33 i 35. I na zapadu zemlje bit će sunčano i vruće, u gorju je najniža temperatura od 16 do 20, na obali i otocima oko 22 stupnja. Danju će puhati umjeren jugozapadnjak, a temperatura će biti između 28 i 33.

U Dalmaciji će puhati umjeren jugozapadnjak i jugo dok će more biti malo do umjereno valovito. Noć topla, u unutrašnjosti iznad 20, a na obali iznad 25 stupnjeva, dok će danju zagrijati do 33, u Zagori i do 36 Celzija  - u hladu.

Sunčano s povremeno umjerenom naoblakom bit će na jugu Hrvatske, gdje bi nekima topla noć mogla biti čak manje ugodna od dana, tijekom kojeg će temperatura biti između 30 i 34 Celzija, a puhat će i umjereno jugo.

U sljedećim danima čeka nas otprilike isto vrijeme, a vrhunac nas čeka u četvrtak, kad će temperatura rasti i do 38, ali od četvrtka će porasti mogućnost za lokalne pljuskove i grmljavinu, a temperatura će biti malo niža.

Bježite u hlad! Bit će i 38°C! Evo do kad će trajati toplinski val
Bježite u hlad! Bit će i 38°C! Evo do kad će trajati toplinski val

Temperatura se prema vikednu neće znatnije mijenjati pa će noći biti tople, a dani vrući. Uglavnom mirno more mnogima će pružiti osvježenje, no idilično plavetnilo često će izostati. Razlozi su mutna atmosfera i smanjena vidljivost zbog povećanog transporta pijeska iz Afrike, koji će se nastaviti i idućih dana, navode meteorolozi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.