News

Komentari 66

Vučić poručio: Srbija je spremna poslati bilo kakvu vrstu pomoći

Vučić poručio: Srbija je spremna poslati bilo kakvu vrstu pomoći

Nakon što je jučer teški potres pogodio Petrinju od 5 po Richteru, samo dan kasnije to je područje pogodio potres od 6,3 po Richteru. Mnogi su odmah ponudili pomoć pa tako i predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić

Teško je stanje na području Petrinje i Siska nakon teškog potresa. Mnoge su kuće srušene do temelja, dijete je poginulo, a ima dosta ozlijeđenih. Sve su službe za pomoć 'dignute na noge', mnogi ljudi stižu u Petrinju i Sisak pomoći unesrećenima, a poruke podrške stižu iz svih dijelova svijeta.

Neki su ponudili i konkretnu pomoć, a među njima i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je Hrvatskoj poželio što brži oporavak od teškog potresa. 

POGLEDAJTE VIDEO: Djevojčica poginula u potresu u Petrinji

- Nadam se da je sve prošlo uz minimalne žrtve. Ako bilo kako možemo pomoći, pružit ćemo svaku vrstu pomoći. Jako mi je žao, sve ćemo učiniti da pomognem - rekao je srpski predsjednik.

Nakon potresa od 6,2 zabilježena su brojna podrhtavanja tla, a nekoliko ih je bilo i jačih od 4 stupnja po Richteru. Pomoć stiže na područje Petrinje, Siska i okolice, a neki očevici ističu kako je stanje u gradu kaotično te da im je svaka pomoć dobrodošla.

Najčitaniji članci