Obavijesti

News

Komentari 264

Sabo ili Penava pitanje je sad: Do 16 h izašlo 33 posto birača

Sabo ili Penava pitanje je sad: Do 16 h izašlo 33 posto birača
15

Vrata 32 birališta u Vukovaru otvorena su za nešto više od 27 tisuća birača. Nakon godinu dana, Vukovarci biraju novo Gradsko vijeće nakon što ga je Vlada raspustila

VIDEO

U Vukovaru se održavaju prijevremeni izbori za novo Gradsko vijeće i gradonačelnika.

Do 16 sati izašlo je 33  posto birača , izvijestilo je vukovarsko Gradsko izborno povjerenstvo.

Vrata 32 birališta u Vukovaru otvorena su za nešto više od 27 tisuća birača. Nakon godinu dana, Vukovarci biraju novo Gradsko vijeće nakon što je Vlada raspustila bivše, većinski HDZ-HSP AS koalicije zbog neizglasavanja proračuna, a Željka Sabu razriješila dužnosti gradonačelnika.

Sabo je kandidat grupe birača, a ne SDP-a, no ipak ima podršku te stranke. Za novog gradonačelnika natječe se još pet kandidata: HDZ-ove desne koalicije Ivan Penava , bivši SDP-ovac danas nezavisni Željko Pinjuh , Dragan Crnogorac, Andrej Georgievski i Slavko Mirnić.

Za Gradsko vijeće u utrci je osam koalicijskih lista, među kojima dvije predvode glavna vladajuća i oporbena stranka SDP i HDZ te tri liste grupe birača. Prvi put na vukovarske izbore zajedno izlaze tri stranke srpskih predstavnika.

Pokretanje videa...

24sata VIDEO

Penava: Teško je prognozirati jer je Vukovar "grad slučaj"

Ivan Penava , HDZ-ovac s potporom čak 13 političkih stranaka deklariranih kao "hrvatska opcija" za Vukovar, prvi je od šestorice kandidata za gradonačelničko mjesto u Vukovaru koji je u nedjelju oko 8.30 sati izašao na svoje biračko mjesto u Osnovnoj školi Antuna Bauera. Uvjeren je u svoju pobjedu već u prvom krugu, "a ako to i ne bude u prvom, onda će biti u drugom krugu"!

- U Vukovaru je teško bilo što prognozirati , jer Vukovar je, nažalost, i po ovom pitanju "grad slučaj" u kojem su brojke uvijek vrlo relativne - rekao je Penava koji je kampanju ocijenio korektnom i "konačno usmjerenom na problematiku koja bi trebala biti neprestano prisutna u javnosti, a tu se prije svega misli na gospodarstvo".

Bilo je tek nešto sitnih podmetanja, ali to je zanemarivo , rekao je Penava.

Premda se dosad u Vukovaru nijedna vlast nije mogla osvojiti bez potpore glasača srpske nacionalnosti, Ivan Penava vjeruje da će njegova koalicija uspjeti i bez tih glasova. Inače, na potporu Ivanu Penavu kao gradonačelniku i njegovoj koalicijskog listi za Gradsko vijeće pozvao je i Stožer za obranu hrvatskog Vukovara.

Pokretanje videa...

24sata VIDEO

Vukovar bi mogao dobiti gradonačelnika srpske nacionalnosti

Točno u 10 sati na biračko mjesto u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića izašao je i Dragan Crnogorac, saborski zastupnik i predsjednik Zajedničkog vijeća općina . Izrazio je očekivanje da će izbori proći u najboljem redu te da Vukovar "napokon dobije gradonačelnika i da prestane funkcionirati samo kao hladni pogon".

- Grad se treba razvijati i to je u ovom trenutku najpotrebnije. Nadam se da će se sve stranke koje uđu u Gradsko vijeće sjesti i dogovoriti se da se ne ponovi protekla godina, rekao je Crnogorac.

Pritom je izrazio uvjerenje da bi Vukovar mogao prvi put dobiti i gradonačelnika srpske nacionalnosti.

- Da u to ne vjerujem ne bih se kandidirao, premda ne mislim da je to u ovome trenutku najbitnije. Prioritet je, ipak, da se donese strategija i dogovore zajednički planovi za razvoj grada - rekao je Dragan Crnogorac.

Pokretanje videa...

24sata VIDEO

' Ovo nisu izbori, ovo je projekt rušenja Željka Sabe'

Nezavisni kandidat Željko Sabo , koga podržava i SDP, na biračko mjesto u Domu hrvatskih branitelja došao je u 11 sati.

- Vjerujem u Vukovarce! Za mene osobno je najteža odluka bila ponovo se kandidirati . No, zbog svih njih koji su mi prilazili i bodrili me, danas sam nezavisni kandidat za gradonačelnika i na njihovoj i Božjoj volji. Mislim da je nemoguća misija dobiti gradonačelnika već u prvom krugu . Za one koji poznaju situaciju u Vukovaru poznato je da je sve ujedinjeno protiv moje kandidature. Ovo nisu izbori, ovo je projekt rušenja Željka Sabe - ustvrdio je bivši vukovarski gradonačelnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 264
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela