News

Komentari 1

Vukovi pobjegli iz ZOO-a u Francuskoj. Vlasnik: 'Nitko od posjetitelja nije bio u opasnosti'

Vukovi pobjegli iz ZOO-a u Francuskoj. Vlasnik: 'Nitko od posjetitelja nije bio u opasnosti'

Francuski vlasnik zoološkog vrta još je prošle godine dobio zabranu rada, ali ju je uspio sudski osporiti

Prije tjedan dana došlo je do incidenta u zoološkom vrtu Trois Vallées na jugozapadu Francuske. Naime, devet vukova je pobjeglo iz svoje nastambe dok su posjetitelji razgledavali park.

Posebna atrakcija je bio čopor vukova. Upravo su ih bili dopremili, ali vukovima se očigledno nije svidjelo stati u kavezu te su brzo uništili sigurnosne instalacije i pobjegli.

- Istina je da se u zoološkom vrtu u trenutku bijega vukova nalazila nekolicina posjetitelja, ali u niti jednom trenutku nisu bili u neposrednoj opasnosti - opravdao se lokalni službenik Fabien Chollet, prenosi BBC.

- Zbog abnormalnog i opasnog ponašanja, četiri vuka je ubilo osoblje zoološkog vrta - otkriva vlasnik zoološkog Sauveur Ferrara.

Prema izviješćima svih devet vukova je ustrijeljeno, ali petero sa anestetikom, dok su četiri stradala od ubojitog streljiva.

Situacija sa navedenim zoološkim vrtom u općini Montredon-Labessonnié već je prije opisana kao problematična. U listopadu 2020. godine, zoološki vrt je dobio rješenje da mora zatvoriti svoja vrata upravo zbog manjkavosti sigurnosnih mjera. Ferrara je na to podnio sudsku žalbu i sud ju je uvažio.

Najčitaniji članci