Obavijesti

News

Komentari 24

Vuljanićeva kritika: DORH je na strani politike, a ne građana

Vuljanićeva kritika: DORH je na strani politike, a ne građana
1

Europarlamentarac je rekao da u Hrvatskoj ne vlada pravo nego politika i DORH. Tvrdi da DORH provodi zakone samo nad onima koji su politički mrtvi i nemaju moć

VIDEO

U Hrvatskoj ne vlada pravo, nego politika i Državno odvjetništvo, ovakvo kakvo jest, organ ne pravosuđa, nego politike. Zakon je prekršen kaže policija koja provodi istragu, Državno odvjetništvo kaže da nije. Državno odvjetništvo ne funkcionira u interesu države, u interesu građana, nego u interesu politike – kazao je europarlamentarac Nikola Vuljanić na konferenciji za novinare ispred karlovačke Udruge za zaštitu okoliša koja je u petak ukazala na nezakonito donesenoj Izmjeni i dopuni prostornog plana Karlovačke županije 2008. godine. 

Njihove tvrdnje potvrdila je i provedena kriminalistička istraga PU karlovačke, dok za Državno odvjetništvo u Karlovcu u provedenom postupku nema elementa za počinjenja kaznenog djela.

Zakoni se krše ako DORH dopusti

- Zahtjev za provođenje istražnih radnji podnio sam davne 2008. godine kao županijski vijećnik, te i ispred Udruge, Državnom odvjetništvu koje je o tome šutjelo pet godina. Nakon promjene vlasti Državno odvjetništvo se osvijestilo i pokrenulo postupak, no tek nakon novinskog članka. Tada smo pozvani na obavijesni razgovor u PU karlovačku i u izvješću je na osam mjesta policijski inspektor naveo, nije se postupalo po zakonu, prekršio se zakon, nije u skladu sa zakonom... te je to izvješće proslijeđeno Državnom odvjetništvu koje je naručilo istragu, no ono pak navodi da nisu našli nikakvih elemenata kaznenog djela – kazao je Nikola Vuljanić.

Dodao je da se neki zakoni u Hrvatskoj mogu kršiti ako to Državno odvjetništvo misli da se mogu kršiti, te da neki mogu kršiti sve zakone, a neki koji uz cestu prodaju med i sir oni ne smiju kršiti zakone. Napominje da bi zakoni za sve trebali vrijediti isto, te dodaje.

Glavni državni lešinar

- Ali naše Državno odvjetništvo na čelu s gospodinom Bajićem koji provodi takvu politiku već desetljećima zapravo provodi zakone nad onima koji se ne mogu oduprijeti jer nemaju političku niti financijsku snagu i nad onima koji su politički mrtvi, pa obavlja funkciju državnog lešinara. Kad netko politički pogine možete sa sigurnošću računati da će se ono iz ladice koje stoji već, bog te pitaj koliko godina, izvaditi i da će g. Bajić i njegovi županijski i drugi zamjenici pokrenuti postupak protiv onog koji više nema političke moći. To se vidi na brojnim primjerima, neki su u Remetincu, neki u nekim drugim zatvorima, ali još nisam čuo da se je u takvoj poziciji našao netko tko obnaša vlast. To se u Hrvatskoj ne događa – zaključio je Vuljanić.

Biserka Schmuck iz Udruge za zaštitu okoliša pročitala je sažetak policijskog izvješća koje je upućeno Državnom odvjetništvu.

- Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da prostorni upravni odjel za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša Karlovačke županije u postupku donošenja Izmjena i dopuna prostornog plana Karlovačke županije nije postupao u skladu s odredbama članka 97. Zakona o prostornom uređenju i gradnji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21