Obavijesti

News

Komentari 131

Z. Milanović u Rijeci: Vrijeme je za uspjeh, za novu Hrvatsku

Z. Milanović u Rijeci: Vrijeme je za uspjeh, za novu Hrvatsku
6

Činjenica da HDZ gubi izbore ne znači da nova Vlada ima realnu šansu izvući nas iz krize, u tome nas mogu spriječiti oni kojima je cilj samo ući u Sabor, rekao je Čačić

VIDEO

Čovjek koji bira daje svoju vjeru i povjerenje, ako nas izaberete, a vjerujmo da hoćete, to nije zato jer nas volite, već nam dajete drugu šansu da vodimo ovu zemlju, mi vam dajemo obećanja, za njih odgovaramo, ali na kraju ne ispostavljamo mi račun, nego vi nama. Ovdje smo u Rijeci, gradu  koji je uvijek bio otvoren, otvoren prema svijetu, prema različitostima, gradu koji možda nije tipičan hrvatski grad, ali Hrvatska je šira od Rijeke, kao što je šira od Zagreba. Dokažimo im na ovim izborima da smo otvoreniji, bolji, plemenitiji od političkih suparnika, da možemo graditi bolju Hrvatsku od njih, da imamo visoke kriterije, da ne podilazimo ničijim niskim strastima, jer niske strasti su ono što je Hrvatsku bacalo na koljena cijelo vrijeme. Tu je hrvatska zastava, ne slučajno, ali da je i nema, to ne bi značilo da ne volimo Hrvatsku, a oni koji se u nju najviše zaklinju,u ovih 20 godina nanijeli su najviše nepravde i lošega i to moramo promijeniti - kazao je na skupu Kukuriku koalicije u Rijeci predsjednik SDP-a Zoran Milanović, gdje se okupilo nekoliko stotina Riječana.

Vrijeme je za uspjeh, za novu Hrvatsku, nastavio je Milanović i poručio - poštujmo sebe i poštivat će i nas. Uz prvog čovjeka SDP-a, Riječanima su se obratili i ostali lideri Kukuriku koalicije, predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, predsjednik HSU Silvano Hrelja i prvi na listi za VIII. izbornu jedinicu, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

- Rijeka je kolijevka materijalne kulture ove zemlje, moramo sačuvati tu bazu, bez toga nismo ono što želimo biti, moderno i napredno društvo. moramo sačuvati brodogradnju - kazao je Milanović poručivši Riječanima da biraju srcem i razumom. Naša poruka je, nastavio je Milanović - čekaju nas najveći izazovi, većine smo svjesni, nekih još uvijek nismo, to nije sramota priznati, na tom putu moramo donositi odluke, u nekima možemo i pogriješiti, moramo ih donositi i obećavamo, nećemo bježati od odgovornosti kod njihova donošenja.

- Hrvatska je mala zemlja, koja ima pravo na uspjeh i bit će najuspješnija kada bude najotvorenija. Gotovo je s izgovorima, Hrvatsku su uništavali izgovori, za naše su problemi uvijek bili krivi drugi. Želim da s time raskrstimo, za svoje smo uspjehe zaslužni mi, ali i za greške smo sami krivi. Već sutra, kada dobijemo povjerenje, pozvat ćemo naše političke konkurente na suradnju i vidjeti koliko im je stalo do Hrvatske - kazao je Milanović i na kraju dodao - kriza koja nas trese je kriza povjerenja te pozvao birače da im daju podršku i vjeruju u njih. Prvi čovjek HNS-a Radimir Čačić dodao je kako se ipak ne treba zavaravati.

- Činjenica da HDZ gubi izbore ne znači da nova Vlada ima realnu šansu izvući nas iz krize, u tome nas mogu spriječiti sitni demagozi, male stranke i strančice, čija je jedina ideja - ući u Sabor. Imenom to su Lesar, Jurčić, Cuccurin. Ne igrajte se našom sudbinom, ako nam ne date povjerenje, ne možete dobiti rezultate - kazao je Čačić. Još pet dana i pobjeda je naša, kazao je IDS-ovac Jakovčić, poručivši kako ova zemlja nasušno treba promjene, novu Vladu Zorana Milanovića. U ovoj zemlji moramo promijeniti apsolutno sve, nema alternative ovome što nudimo, kazao je Jakovčić uvjeren da će upravo Rijeka i Istra dati najveći doprinos pobjedi njihove koalicije. Kukuriku koalicija u ovom sazivu u Rijeci uspješno kukuriče već osam godina - kazao je Obersnel. Nakon predstavljanja kandidata Kukuriku koalicije u VIII. izbornoj jedinici Komadina je kazao kako je Hrvatska u svakom pogledu devastirana, osobito moralnom.

- U kojoj to državi Ministarstvo policije hapsi stare partizane, umjesto da hapsi one koji su ubili Vukovar. Ako oni to ne znaju, vi znate, Hrvatska je nastala na antifašizmu, Rijeke i Istre ne bi bilo u sastavu domovine Hrvatske da se nisu naši stari borili za to, da se nisu borili za one ideale na kojima danas počiva slobodna Europa, za ideale na kojima je stvorena moderna EU, asocijacije čiji ćemo i mi postati članovi - kazao je Komadina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...