Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
95 komentara

Za Bandića: Najviša zgrada na svijetu u bojama naše zastave

Hrvatska je bila samo jednom na Burj Khalifi i to baš prošle godine za vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu, ali tad nije bila zastava već samo hrvatske kockice. Burj jako rijetko svijetli u zastavama

Video: 24sata Video
95 komentara

U čast  zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću koji je sa suradnicima u trodnevnom posjetu Dubaiju, domaćini su najvišu zgradu na svijetu Burj Khalifu osvjetlali u boje hrvatske trobojnice s grbom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Milan Bandić je u grad Ujedinjenih Arapskih Emirata stigao zbog pregovora o gradnji zagrebačkog Manhattana vrijednog pola milijarde eura. Naime, kao jedan od potencijalnih partnera  za gradnju tzv. zagrebačkog Manhattana je građevinska tvrtka Emaar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, pa se Bandić sastao s tamošnjim gradonačelnikom Dawood Abdulrahman Al Hajirijem

Hrvatska je bila samo jednom na Burj Khalifi i to baš prošle godine za vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu, ali tad nije bila zastava već samo hrvatske kockice. Burj jako rijetko svijetli u zastavama, tako da ovo zaista nije nimalo uobičajen prizor.

- Zasvjetlio je oko 21.30 po lokalnom vremenu. Trajalo je možda oko minute, što je dosta dugo - javio nam je naš čitatelj, koji je i poslao video.

Dosad je svijetlio u zastavama saudijske Arabije, Pakistana, Kine, Egipta... i to samo u nekim posebnim prilikama kad se nešto obilježava ili dogodi u tim državama (npr. izraz poštovanja prema žrtvama terorističkog napada u Egiptu 2017.godine)

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message