Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

'Za BiH je puno veći problem blokada euroatlantskoga puta'

“Puno veća opasnost za Bosnu i Hercegovinu jeste ostaviti zemlju izvan euroatlantskih integracija i NATO-a", kazao je Komšić za Financial Times

Bosnia and Herzegovina's President Zeljko Komsic addresses the 74th session of the United Nations General Assembly at U.N. headquarters in New York City, New York, U.S.
Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
21 komentara

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je za britanski Financial Times od subote kako je daleko veći sigurnosni problem za BiH blokada njezinog puta prema NATO savezu nego povratak džihadista nakon poraza Islamske države na što je ranije ovoga tjedna upozorio francuski predsjednik Emmanuel Macron. 

Macron je u velikome intervju za The Economist ovoga tjedna BiH ocijenio najvećim problemom na Balkanu kazavši da je ‘tempirana bomba zbog povratka džihadista’. 

Bosnia and Herzegovina's President Zeljko Komsic addresses the 74th session of the United Nations General Assembly at U.N. headquarters in New York City, New York, U.S. FRANCUSKOM VELEPOSLANIKU Komšić predstavio koliko se građana priključilo ISIL-u

Komšić je pak odgovorio kako BiH do sada nije imala velikih problema s povratkom džihadista nakon sloma Islamske države. 

"Naša zemlja nije iskusila nikakve probleme s malobrojnim osobama koje su se vratile nakon odlaska u Siriju. Velike zemlje poput Francuske imaju svoje probleme s raznim vrstama ekstremističkih ideologija i grupa”, rekao je Komšić. Dodao je kako za BiH daleko veći problem blokada njezina euroatlantskoga puta. 

“Puno veća opasnost za Bosnu i Hercegovinu jeste ostaviti zemlju izvan euroatlantskih integracija i NATO-a", kazao je Komšić za Financial Times. 

On je u petak razgovarao o problemu povrataka džihadista s francuskim veleposlanikom u BiH Guillaumeom Roussonom te mu je predstavio podatke o broju bosanskohercegovačkih državljana koji se nalaze u Siriji i Iraku. 

French President Emmanuel Macron returns to his seat following his speech at the opening ceremony of the second China International Import Expo (CIIE) in Shanghai MACRON TVRDI 'BIH je tempirana bomba koja otkucava uz granicu Hrvatske'

Po nedavnim izjavama ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, u zarobljeničkim kampovima nalazi se 100 muškaraca te još 160 žena i djece koji su tamo završili nakon sloma terorističke organizacije Islamske države, a koji se mogu povezati s BiH i imaju pravo na povratak. Njihov povratak u BiH bio je planiran u listopadu, ali je odgođen zbog vojnih operacija Turske u Siriji. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message