Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
71 komentara

Za budućnost: Junačka Alka će se trčati u našem gradu heroju

ALKA U VUKOVARU Sinjski alkari odlučili su odati počast vukovarskim žrtvama. Alku će trčati u svibnju. Očekuje se čak 20.000 posjetitelja. Alka se dosad samo tri puta trčala izvan Sinja

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
71 komentara

Predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava potvrdili su da je već sad sve spremno za veliku svečanu Alku koja će se trčati 6. svibnja u Vukovaru.

Alka se dosad samo tri puta trčala izvan Sinja. Gradonačelnik Penava rekao je kako se toga dana očekuje više od 20.000 ljudi u gradu te da slobodnih kreveta i smještajnih kapaciteta već sad nedostaje. Troškovi održavanja Svečane Alke u Vukovaru iznosit će oko dva milijuna kuna i djelomično će biti pokriveni sponzorima.

- Alka će se trčati u vukovarskoj Županijskoj ulici, od dvorca Eltz do Hebrangove ulice. Duž cijele te trase bit će oko 4000 sjedećih mjesta i nešto stajaćih. Ulaznice će stajati 50 kuna u pretprodaji, a 100 kuna na dan održavanja Alke. Sav prihod od prodaje ulaznica ide za Centar za odgoj i obrazovanje ‘Jure Bonačić’ u Sinju. Iznimno smo zahvalni što će se Alka održati u našem gradu jer time naglašavamo poruku ovoga događaja, a to je hrvatsko zajedništvo - rekao je Penava. Ideja o održavanju Alke u Vukovaru pripremala se 10-ak godina. Sinjski alkari izrazili su želju da je trče u herojskom gradu, u znak pijeteta prema žrtvama i građanima Vukovara.

- Ovo je priča za budućnost, a ne za prošlost, iako Alku trčimo u spomen na žrtvu Vukovara. Kad god je bila održana negdje dalje, a to je bilo u Splitu, Beogradu i Zagrebu, to je bilo uvjetovano politikom. Prvi put gostuje izvan Sinja po odluci svih alkara i cijele Cetinske krajine. Zato je i nama taj događaj od iznimnog značaja - rekao je Stipe Jukić dodajući kako će alkari u Vukovar doći već 29. travnja, jer će tad početi njihove probe na predviđenoj stazi.

U gradu Vukovaru bit će postavljeni veliki LED prijamnici preko kojih će građani također moći pratiti utrku alkara.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message