News

Komentari 34

Danas i do 37°C! Sutra promjena

Danas i do 37°C! Sutra promjena

Karlovačka, Zagrebačka i Osječka regija za danas imaju prognoziranu iznimno visoku opasnost od toplinskog vala

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku i vruće.

U unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka poneki pljusak s grmljavinom moguć je tijekom poslijepodneva, no vjerojatniji su navečer i u noći na subotu, osobito u središnjim i istočnim predjelima kad postoji mogućnost grmljavinskog nevremena. 

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo, a prema večeri u unutrašnjosti u okretanju na prolazno jak sjeverni. Najviša temperatura zraka većinom između 32 i 37 °C.

Karlovačka, Zagrebačka i Osječka regija za danas imaju prognoziranu iznimno visoku opasnost od toplinskog vala, dok za ostatak Hrvatske prognozirano je potencijalno opasno vrijeme.

Sutra pretežno vedro i na kopnu danju malo manje vruće. Rano ujutro u unutrašnjosti još ponegdje uz više oblaka može biti mjestimične kiše. U početku umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar u središnjim će predjelima posve oslabjeti do sredine dana, na istoku i gorju tijekom popodneva. 

Na moru danju umjeren sjeverozapadnjak, ujutro i opet navečer i bura, osobito jaka prijepodne podno Velebita. Najniža temperatura od 16 do 21, na Jadranu između 23 i 26 °C. Najviša dnevan na kopnu većinom između 29 i 33, u unutrašnjosti Dalmacije i na obali i otocima od 32 do 36 °C.

Velebitski kanal sutra bi mogla pogoditi jaka bura te je izdano upozorenje za potencijalno opasno vrijeme.

Najčitaniji članci