News

Komentari 8

Za dekana Hrvatskih studija javio se samo jedan kandidat - bivši svećenik Ivo Džinić

Za dekana Hrvatskih studija javio se samo jedan kandidat - bivši svećenik Ivo Džinić

Džinić se u svom programu zalaže za jasno definiranje kriterija ocjenjivanja, obećava da će se potruditi osigurati adekvatne labosa za komunikologe i psihologe, kao i poticanje studentske prakse

Fakultet hrvatskih studija na svojim je stranicama objavio kako se na poziv za izbor redovitog dekana javio tek jedan jedini pristupnik. I to ne bilo tko. Radi se o Ivi Džiniću, profesoru kulturologije na tom faksu, inače bivšem svećeniku. U akademskim krugovima oporbenim trenutnoj upravi zagrebačkog sveučilišta Džinić glasi kao kandidat blizak moćnom prorektoru Anti Čoviću.

Kako piše srednja.hr, početku svog programa ističe da motivaciju za kandidaturu nalazi u temeljnom poslanju Hrvatskih studija da podučava i štiti hrvatski kulturni identitet. Prvi prioritet u mandatu mu je promicanje kvalitete u nastavi.

Konkretno, među ostalim, Džinić ističe kako će poticati nastavnike “da popune svoje osobne stranice na mrežnim stranicama Fakulteta svim relevantnim informacijama koje će biti od koristi studentima”; poticat će ih, dodaje, i “na redovito ažuriranje silaba predmeta i informacijskih paketa te korištenje mrežnih repozitorija za ponudu nužnih informacija studentima i korisnih nastavnih i drugih stručnih sadržaj”.

Zalaže se tu i za jasno definiranje kriterija ocjenjivanja, obećava da će se potruditi osigurati adekvatne labosa za komunikologe i psihologe, kao i poticanje studentske prakse.

Kada su u pitanju novi kadrovi, misli da se više treba usmjeriti na alumne Hrvatskih studija među kojima postoji dosta stručnjaka. No onda, da ne bi bilo zabune, napominje da se treba poštovati zakon i procedura javnih natječaja.

Zalagat će se za stipendiranje, obećava, studenata koji su izvrsni, no socio-ekonomski ugroženiji, kao i osoba s invaliditetom te studenata koji su roditelji. Kaže da će “revalorizirati ulogu studentskog pravobraniteljica” koji će, “u za to točno određenim situacijama pravodobno i odgovorno posredovati između studenata i tijela uprave”. Obećava da će raditi na uspostavi efikasnog sustava prijava za neetično ponašanje, nasilje, diskriminaciju i zlostavljanje.

“S obzirom na ozbiljne posljedice Domovinskoga rata na kvalitetu osobnoga, obiteljskoga i općedruštvenoga života i ponašanja, našemu Fakultetu zbog njegova specifičnog poslanja otvaraju se brojne mogućnosti pripomoći braniteljskoj populaciji”, stoji dalje u Džinićevom programu.

Najčitaniji članci