Obavijesti

News

Za dijete najbolje: 'Upisali smo kćer na američki koledž RIT'

Za dijete najbolje: 'Upisali smo kćer na američki koledž RIT'
3

Za svoje dijete uvijek želiš najbolje. Poučena iskustvom koje sam ja prošla u obrazovanju, za Petru sam željela nešto drugačije, da nakon završetka fakulteta bude izgrađena osoba...

VIDEO

Osječanka Petra Todorović (19) od lani je studentica na američkom koledžu RIT Croatia u Dubrovniku. Izabrala je Studij Menadžmenta u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima. Bilo je pomalo teško odlučiti se za studij koji je stotinama kilometara udaljen od njezinog grada, ali imala je veliku podršku svojih roditelja.

Želiš karijeru u industriji koja samo raste? Zanima li te turizam?

Za svoje dijete uvijek želiš najbolje. Poučena iskustvom koje sam ja prošla u obrazovanju, za Petru sam željela nešto drugačije, da nakon završetka fakulteta bude izgrađena osoba s različitim znanjima i da svoju karijeru može graditi bilo gdje u svijetu, a to će joj ovakav koledž doista i pružiti. Uvijek sam smatrala da je ulaganje u obrazovanje najbolji ulog za budućnost i to se sada doista pokazuje kao točno – rekla nam je Petrina majka Svjetlana Nijemčević Todorović (46).

Na RIT-u Croatia engleski govoriš kao materinji jezik

Svi studenti su tijekom studija obvezni odraditi ukupno 1200 sati stručne prakse, što im osigurava vrijedno profesionalno iskustvo i prednost prilikom zapošljavanja. Petru je to posebno privuklo, kao i činjenica da se cijela nastava odvija na engleskom.

- Na RIT-u je Petra već u prvom semestru iskusila Dan karijera koji RIT organizira i na kojem je upoznala stručnjake iz područka koje studira, a uz obavezna predavanja upisala je i dodatni tečaj koji koledž nudi – History of wine. Engleski joj je gotovo postao kao materinji jezik – kazuje majka. Naglašava kako je na RIT-u Croatia posebna prednost pristup koji imaju prema studentima.

Jedini koledž na kojem piješ kavu s dekanom

- Pristupačnost i otvorenost koju profesori imaju je na visokoj razini. Pravi primjer za to je kava s dekanom za studente koja je organizirana odmah na početku godine – opisala je Petra.
Svakom studentu se profesori jednako posvećuju, rade u malim skupinama i svi doprinose projektu na kojem rade.

- Profesori ih neprestano potiču da se angažiraju, da pokažu inicijativu, a kao motivaciju za najbolje studente pripremaju edukativna putovanja u Ameriku. Fenomenalan tim ljudi koji radi na RIT-u Croatia sa studentima potiče ih da se ne utope u masi nego da razvijaju svoj puni potencijal – ističe majka. Na RIT-u Croatia je naglasak na primjenjivom znanju.

RIT uključuje roditelje u studentski život

- Ono što mi je posebno drago jest da s koledža, neprestano dobivamo konkretnu informaciju od profesionalaca o razvoju našeg djeteta, pisma u kojima nas profesori obavještavaju o svemu. Iako smo kilometrima daleko intenzivno smo uključeni u studentski život naše djece – objašnjava majka Svjetlana.

Po američkom modelu: Atraktivno i traženo u svijetu!

''Daj si odaberi nešto atraktivno, neki grad u kojem ćeš uživati i neki faks koji će ti osigurati karijeru kakvu želiš.'' Bili su to savjeti Petrinih roditelja prije upisa na RIT Croatia.
Majka Svjetlana naglašava kako je neizmjerno ponosna kada joj Petra objašnjava na koji način koledž potiče studente na napredak i rad na sebi.
- Orijentirani su na volontiranje i pomaganje zajednici te na to potiču sve studente – kazuje majka.

Neograničene mogućnosti: Provedi godinu na RIT-u u SAD-u!

Koledž nudi i mogućnost da jednu godinu kao studenti provedu u inozemstvu.

Što mogu raditi nakon što diplomiram?

Četverogodišnji Studij Menadžmenta u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima naglasak stavlja na discipline kao što su turizam, hotelijerstvo, marketing u turizmu, financije, menadžment, event menadžment, mikro i makro ekonomija, poduzetništvo i njihovu primjenu u turizmu. Drugim riječima, studij je dovoljno fokusiran na područje uslužnih djelatnosti da osigurava potrebna znanja o toj industriji, ali je istovremeno dovoljno širok da pripremi studente za zapošljavanje u velikom broju drugih područja i industrija. Diplomanti RIT Croatia ovog studija rade u prodaji, komunikacijama, marketingu, financijama, menadžmentu, ljudskim resursima.

Fill out my online form.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...