Obavijesti

News

Komentari 5

Za energetsku obnovu bolnice više od 100 milijuna kuna...

Za energetsku obnovu bolnice više od 100 milijuna kuna...
1

Do kraja kolovoza u krugu varaždinske Opće bolnice energetski će biti obnovljeni svi objekti, najavljeno je u utorak na konferenciji u Varaždinu na početku projekta obnove posljednje tri zgrade

VIDEO

U tijeku je energetska obnova zgrada poliklinike, psihijatrije te mikrobiologije i rentgena.

Od ukupnih 17,8 milijuna kuna nepovratnih je 9,4 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. 

Osigurano je i 4,7 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz nacionalnog Fonda za sufinanciranje EU projekata, dok će Varaždinska županija i varaždinska Opća bolnica projekte sufinancirati sa 3,6 milijuna kuna.

Na uvodnoj konferenciji projekta bio je i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar koji je naglasio da se u varaždinsku bolnicu, s prethodnim projektima, ulaže više od 100 milijuna kuna u energetsku obnovu.

"Pacijentima je sigurno ugodnije ako je zgrada energetski obnovljena. Radnici, doktori, sestre i tehničari sigurno ugodnije i kvalitetnije mogu raditi, a i uštede su ogromne“, rekao je Štromar dodavši da je iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u Varaždinsku županiju u posljednjih dvije i pol godine uloženo više od pola milijarde kuna.

'U proljeće ćemo otvoriti još jedno u nizu gradilišta'

Varaždinski župan Radimir Čačić podsjetio je da se trenutno radi i na energetskoj obnovi zgrada paviljona, ležaone i laboratorija u Klenovniku te da će se tim projektima na energentima godišnje uštedjeti  700.000 kuna.

"Ukupna vrijednost svih EU projekata u Općoj bolnici Varaždin, koji su u realizaciji ili su već realizirani, je 230 milijuna kuna. Među njima je i projekt izgradnje nove zgrade objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevnih bolnica i jednodnevne kirurgije, za koji je 10. ožujka predviđeno otvaranje ponuda u drugom postupku javne nabave. Ne bude li žalbi, u proljeće ćemo otvoriti još jedno u nizu gradilišta", najavio je Čačić.

Nakon energetske obnove, godišnje smanjenje potrošnje primarne energije trebalo bi biti oko 80 posto, a godišnja ušteda toplinske energije za grijanje oko 70 posto, dok bi smanjenje emisije CO2 bilo oko 80 posto.

Dr. Kudelić: Olakšan pristup osobama s invaliditetom

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić naglasio je da će obnovljene zgrade imati olakšan pristup za pacijente manje pokretljivosti i osobe s invaliditetom. Jedna od tri zgrade u obnovi je i najstariji objekt varaždinske bolnice, zgrada poliklinike ili poznatija kao stara kirurgija, stara 121 godinu.

"Izgrađena je u klasičnom austro-ugarskom stilu, pa smo vodili računa o tome da se sačuva, koliko je to moguće, njezin izgled s kraja 19. stoljeća. Unutar projekta energetske obnove su nam priznata dodatna sredstva za postavljanje profilacija, tako da sam uvjeren da će ta zgrada i nadalje nositi vizualni identitet ranih početaka rada naše bolnice“, istaknuo je ravnatelj Kudelić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca