Obavijesti

News

Komentari 10

'Za Inu vrijedi izreka da samo nemirno more čini mornara...'

'Za Inu vrijedi izreka da samo nemirno more čini mornara...'

Nemojte mi zamjeriti što ću to reći, ali moram naglasiti da je INA u prošlih sedam godina bila junak hrvatskog energetskog sektora i hrvatskog gospodarstva, kaže Zoltan Aldott

VIDEO

INA je, unatoč svim izazovima s kojima se susrela, posljednjih godina intenzivno ulagala: Konkretno, govorimo o 20 milijardi kuna, odnosno tri milijarde eura u posljednjih sedam godina. Nemojte mi zamjeriti što ću to reći, jer će biti u potpunoj suprotnosti s onim što mnogi lokalno govore, ali moram naglasiti da je INA u razdoblju od prošlih sedam godina bila junak hrvatskog energetskog sektora i hrvatskog gospodarstva, rekao je na konferenciji Central & Eastern European Gas Conference u Zagrebu predsjednik uprave Ine Zoltan Aldott. Govorio je i o stanju i planovima kompanije. 

Aldott je kazao kako je Ina, bez obzira na sve izazove koje je doživjela, puno uložila u posljednjih nekoliko godina.

- Nakon što smo kompaniju izveli iz ozbiljne financijske i krize likvidnosti te razdoblja visoke zaduženosti 2008. i 2009. godine, što je bio rezultat gospodarske krize i vrlo koncentrirane i pretjerano agresivne ulagačke strategije, te nakon što smo 2011. izgubili kontrolu nad jednim od najvrjednijih polja u Siriji koje je u to vrijeme generiralo trećinu novčanog tijeka, kompanija se susrela i s negativnim vanjskim šokovima. Nakon toga su uslijedile nepovoljne regulatorne odluke koje su negativno utjecale na naš rezultat u razdoblju od 2011. do 2016. godine u kumulativnom iznosu od preko 600 milijuna dolara. To je pogodilo gotovo čitavo naše poslovanje. Zatim smo 2014. godine doživjeli da su tržišne cijene prepolovljene, što je također utjecalo na cijene sirove nafte i prirodnog plina. Unatoč svemu spomenutom, INA je danas moderna, učinkovita, stabilna i snažna kompanija, sa snažnim novčanim tijekom, niskom zaduženošću i dobrom ulagačkom perspektivom i planovima za daljnje jačanje proizvodnje nafte i plina u Hrvatskoj te povećanje proizvodnje naftnih derivata za 50 posto u sljedećih pet godina. Jaki smo, među najjačima u Hrvatskoj, unatoč onome što neki govore. Budući da je Hrvatska zemlja s prekrasnom obalom i dugom tradicijom moreplovstva, možemo se složiti da za Inu itekako vrijedi stara izreka da samo nemirno more čini dobrog mornara - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)