Obavijesti

News

Komentari 46

Šeks zatvorio raspravu, zakon nije ni bio na dnevnom redu

Šeks zatvorio raspravu, zakon nije ni bio na dnevnom redu
4

Šeks je na sjednici rekao da je raspravljen Vladin prijedlog Zakona o vodama, što je začudilo Boru Grubišića koji je pitao kako je to uvrstio na dnevni red, a bez kvoruma

VIDEO

Pred sam kraj sjednice Sabora u četvrtak Boro Grubišić pitao je Vladimira Šeksa zašto je u dnevni red uvrstio Vladin prijedlog Zakona o vodama, ako nije bilo kvoruma. Šeks nije odgovorio na pitanje nego je iznenada, na čuđenje zastupnika, prekinuo sjednicu.

- Raspravljen je Zakon o vodama, Vladin prijedlog zakona. Prekidam sjednicu. Nastavak slijedi sutra u 12 sati sa glasovanjem o raspravljenim točkama i konačna točka raspuštanje Sabora. Prekid sjednice - rekao je Šeks. Grubišić ga je još jednom pitao da mu odgovori na pitanje, ali potpredsjednik Sabora ga je ignorirao.

Vlada je prijedlog zakona u utorak poslala u Sabor, ali otad nije bilo kvoruma te prijedlog nije mogao biti uvršten u dnevni red. U četvrtak je otvorena i zatvorena rasprava o Zakonu o vodama Danijela Srba, ali ne i Vladina, dok na saborskim stranicama stoji kako je rasprava o Vladinu zakonu zaključena, a za Srbov zakon nema napomena.

Predsjednik Sabora Luka Bebić nije bio u Saboru u trenutku kada je Šeks prekinuo sjednicu. Doznajemo da je i sam bio iznenađen, što je Šeks rekao da je raspravljen prijedlog zakona o vodama.

Burića Šeks opet izbacio iz sabornice

Bože moj, Bože moj zašto si me ostavio? Da ne svjedočim ovome, ne bih vjerovao da nešto ovako pričamo, šokiran je u sabornici govorio Dinko Burić (HDSSB) nakon što su zastupnici tri sata raspravljali o projektu koridora 5C.

- Umjesto da dobijemo odgovor na pitanje što je s obećanim novcem i početkom rada, mi slušamo hvalospjeve o Vladi, o tome kako je ova vlast počinila revoluciju. Da, revoluciju u pljački svog naroda. Nemojte zaglupljivati vlastiti narod. Govorite da niste zadužili hrvatski narod. Ma zadužili ste i djecu i unučad i praunučad. Iduću presicu možete održati u Remetincu - vikao je Burić. Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks nekoliko je puta ponovio kako se Burić mora udaljiti sa sjednice, ali HDSSB-ovac nije stajao govoriti.

- Izričem mjeru udaljenja sa sjednice tako da više nećete prozboriti niti jednu riječ u ovoj sabornici za ovog mandata - rekao je Šeks nakon što se Burić vratio u svoju klupu i počeo spremati svoje stvari.

Za njim izašli svi HDSSB-ovci

- Izvedite čovjeka iz sabornice - ponavljao je Šeks. S Burićem su na kraju iz sabornice izašli svi HDSSB-ovci.

- Zbogom, zbogom - pozdravio ih je potpredsjednik Sabora.

Dinko Burić je ispred sabornice komentirao istragu protiv HDZ-a i izjavu premijerke Kosor da će se stranka vratiti i u baraku na Jarunu umjesto da se uruši.

- Oni bi htjeli u barake, ali morat će u Remetinec - zaključio je. Izlaskom HDSSB-ovaca, u sabornici nije ostao nitko od oporbe.

Šeks: Sutra raspuštamo Sabor

Sjednica Sabora završila je u 13.30 sati.

- Zatvaram sjednicu i nastavak slijedi u petak u 12 sati. Tad ćemo glasovati, a nakon toga zadnja točka dnevnog reda, raspuštanje Sabora - rekao je Vladimir Šeks.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)