Obavijesti

News

Komentari 33

'Za nas je mandatar Orešković. HDZ-ov smjer ne vodi ničemu'

'Za nas je mandatar Orešković. HDZ-ov smjer ne vodi ničemu'
3

Dobrović je izjavio je u utorak u Slavonskom Brodu kako se u Mostu nadaju da će se u Hrvatskoj podići razina političke odgovornosti ili će u suprotnom biti potrebni novi izbori

VIDEO

Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović izjavio je u utorak u Slavonskom Brodu kako se u Mostu nadaju da će se u Hrvatskoj podići razina političke odgovornosti ili će u suprotnom biti potrebni novi izbori.

 Dobrović je rekao to novinarima u Slavonskom Brodu, komentirajući političku krizu i najavljenu smjenu predsjednika vlade Tihomira Oreškovića.

 Nasuprot Mostovom partneru u Vladi HDZ-u koji traži opoziv premijera Oreškovića, Most i dalje želi da Orešković bude premijer.

 "Za nas je mandatar gospodin Orešković, on rukovodi ovim orkestrom i vlada pod njegovim vodstvom može ići dalje i počet stvarati rezultat", kazao je Dobrović, dodavši da njihov partner u vladi "trenutno ide u smjeru koji ne vodi ničemu".

 Poručio je kako vjeruju da će razum prevladati i da će se okrenuti rješenjima, odnosno da će se složiti kako je potrebno podići nivo političke odgovornosti u Hrvatskoj.

"Ako ne onda će očito biti potrebni novi izbori", zaključio je Dobrović. To je, kaže i njegov osobni stav jer Mostovi ministri djeluju kao tim.

Sjednica Odbora za zaštitu okoliša

Saborski Odbor za zaštitu okoliša i prirode održao je u utorak u podne tematsku sjednicu u vezi iznalaženja rješenja stalnih onečišćenja zraka i zaštite zdravlja građana Slavonskog Broda i okolice od otrovnih plinova i drugih čestica iz Rafinerije u susjednom Bosanskom Brodu.

- Radimo ozbiljno da se tome problemu stane na kraj. Radi se o složenom, međudržavnom, problemu jer je onećišivač s druge strane granice. Sasvim jasno je da je najodogovorniji zagađivač bosanskobrodska rafinerija. Hrvatska treba poduzeti čvršće korake da se problem riješi. Nužni su zahvati na modernizaciji rafinerije i Hrvatska će se usprotiviti ideji da se dozvoli odgoda te modernizacije, a koja je više puta najavljena. Za dva dana sa tim u vezi sastat će se međudržavna komisija, modernizacija se dugo najavljuje i odgađa, došlo je vrijeme da se tome stane i mi ćemo zatražiti da se daju jasni rokovi do kada će se to i izvršiti. Inače Hrvatska treba potegnuti prema nekim drugim mjerama, a budući da preko našeg teritorija prelazi transportni cjevovod za naftu. Važno je da se građani ne osjećaju bespomoćno u suvremenoj europskoj zemlji a da Hrvatska ništa ne može učiniti da ih zaštiti. Kada sam spomenuo cjevovod, to jest složeno međunarodno pitanje, ali Hrvatska se može poslužiti i zavrtanjem ventila, ako treba - izjavio je u Slavonskom Brodu hrvatski ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa