News

Komentari 8

Za palčiće: Na aukciji je kaciga hrabrog vatrogasca s katedrale

Za palčiće: Na aukciji je kaciga hrabrog vatrogasca s katedrale

To je kaciga našeg vatrogasca, koja je preživjela potres, skidanje vrha zagrebačke katedrale, poplave i viruse kao i sve ostalo što nas je zadesilo, napisali su zagrebački vatrogasci koji pomažu mališanima

S posebnim ponosom, u suradnji sa Vatrogasnom postrojbom Zagreb, na aukciju stavljam predmete koji nemaju veze sa sportom, ali su od iznimnog značaja za naše društvo. Zna se da su naši vatrogasci uvijek na prvoj crti obrane grada od svih katastrofa koje nas ugrožavaju. Uz navijače rame uz rame kad god treba, napisali su danas u Facebook grupi 'Vratimo palčiće u Petrovu'.

Roditelji malih boraca okupljeni u Klub roditelja nedonoščadi Palčići su zato pokrenuli akciju u dogovoru s Petrovom bolnicom i odlučili dati sve od sebe i prikupiti sredstva za nova mjesta intenzivne skrbi u novom prostoru neonatologije Petrove bolnice. U potresu jačine 5,5 po Richteru koji je u rano nedjeljno jutro 22. ožujka pogodio Zagreb stradali su prostori i oprema tog odjela.

- Cilj i iznos nisu maleni, ali dokazali smo već da zajedno možemo učiniti čuda, pogotovo kada su u pitanju najmanji, naši Palčići. Za njih smo u stanju učiniti i nemoguće - kažu roditelji.

Iako su do danas na aukciji bile stvari vezane uz sport, vatrogasci su podigli ljestvicu i donirali kacigu vatrogasca Alena Hertla, od nedavno poznatog po nadimku 'Alen Katedralac'.

- Kaciga našeg vatrogasca, koja je preživjela potres, skidanje vrha zagrebačke katedrale, poplave i viruse kao i sve ostalo što nas je zadesilo. Svjedočila je spašavanju života stanovnika našeg grada i dio je moderne povijesti - napisali su u grupi.

Aukcija traje do 2. svibnja do 20 sati.

Iako je početna cijena 500 kuna, u komentarima je 29. travnja oko 16 sati vidljiva zadnja ponuda od 2200 kuna. 

Podsjetimo, uplate donacija za hitno opremanje novog odjela Palčići primaju se na račun za posebne namjene i donacije: HR3324070001500333088, svrha uplate VRATIMO PALČIĆE U PETROVU. Uplata se može i vršiti putem QR koda na fotografiji.

Najčitaniji članci