Obavijesti

News

Komentari 121

Za podvođenje dvije djevojčice osuđena na 22 mjeseca zatvora

Za podvođenje dvije djevojčice osuđena na 22 mjeseca zatvora
1

Antonija B. (41) dvojici Afganistanaca je za seks s 14-godišnjim prijateljicama svoga sina naplaćivala od 100 do 200 kuna. Jedan više nije u zemlji, a drugi je nepravomoćno osuđen na 14 mjeseci zatvora

VIDEO

Kad joj je sin lani pobjegao iz doma za djecu s problemima u ponašanju s dvije prijateljice Antonija B., majka četvero djece, pristala ih je primiti u svoj dom u središtu Zagreba. 

Tijekom lanjskog ljeta Antonija  B. je radi zarade nagovarala, poticala i omogućila djevojčicama koje su tada imale 14 godina da pružaju seksualne odnose za novac. Tako su tijekom kolovoza i rujna 2017. godine za seks s dvojicom Afganistanaca primale od 100 do 200 kuna za seksualni odnos. Antonijin izvanbračni suprug na Županijskom sudu u Zagrebu oslobođen je optužbe za podvođenje djeteta, dok je Afganistanac nepravomoćno osuđen na 14 mjeseci zatvora zbog spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina. On je jednoj djevojčici u pet navrata platio za seks. Drugi korisnik seksualnih usluga zvani Zazi više nije u Hrvatskoj. 

Osuđeni tvrdi da se zove Koner Javed Khan i da je rođen 2000. godine. Bio je smješten u Domu u Nazorovoj u Zagrebu, a zatražio je i azil, koji mu je odbijen. Tvrdio je kako mu novac šalju roditelji. U Bugarskoj, u koju je prema svemu sudeći ušao u EU, tvrdio je da se  zove Nanegyalay Rahman i da ima 27 godina, a u Mađarskoj da se zove Kamran Khan i da je rođen 1991.godine. Kako nisu znali o kome se radi, a ni sada to još nije utvrđeno, sud je odredio da se optuženi antropološki vještači. Stručnjaci su utvrdili da ima više od 25 godina. To je bilo važno i zbog sudskog postupka.

U Hrvatskoj je zabranjen seksualni odnos s mlađima od 15 godina i uz njihov pristanak, osim ako je dobna granica između osoba koje stupaju u seksualne odnose do tri godine. Optuženi je u obrani prvo tvrdio da ima 17 godina i da nije znao da hrvatski zakon zabranjuje seks s 14-godišnjakinjom. Tijekom postupka priznao je djelo što mu je sud cijenio kao olakotno. Nakon objave presude, koju mu je sudski tumač prevodio na Paštu jezik, vratili su ga u istražni zatvor u kojem je od 14. listopada 2017. godine i u kojem će ostati najmanje dok mu ne istekne kazna izrečena nepravomoćnom presudom ili najdulje dvije godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji