Obavijesti

News

Komentari 1

Za studentice splitskog Sveučilišta osigurali 24 tisuće besplatnih higijenskih uložaka

Za studentice splitskog Sveučilišta osigurali 24 tisuće besplatnih higijenskih uložaka
4

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu pokrenuo je projekt "Zdravo sveučilište", a dio projekta jest program "Menstrualno zdravlje" kroz koji je osigurano 24 tisuće higijenskih uložaka

VIDEO

Podatak kako manje od 10% žena može sebi priuštiti adekvatan broj menstrualnih potrepština tijekom ciklusa, potakao nas je na hitnu reakciju. Činjenica kako mlađe generacije i dalje imaju osjećaj srama kada se razgovara o ovoj temi, pružila nam je dodatan motiv za stvaranje otvorenijeg društva, makar samo unutar akademske zajednice koje smo dio, rekao je Tomislav Milošević, predsjednik Studentskog zbora u Splitu. 

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu pokrenuo je projekt "Zdravo sveučilište", a dio projekta jest program "Menstrualno zdravlje" kroz koji je osigurano 24 tisuće higijenskih uložaka, a nalazit će se u dispenzerima postavljenim u ženskim toaletima na svim sastavnicama splitskog Sveučilišta i za studentice će biti besplatni.

Splitski studenti od SC-a dobili nezaboravnu večer! Ravnatelj Žižić: 'Studiranje je iskustvo!'
Splitski studenti od SC-a dobili nezaboravnu večer! Ravnatelj Žižić: 'Studiranje je iskustvo!'

- Ideja je nastala u suradnji Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu s Hrvatskim studentskim zborom gdje smo u više navrata razgovarali na temu menstrualnih potrepština i sve većem utjecaju opće inflacije na ranjive skupine društva, posebice studente - kaže Milošević te dodaje kako je broj uložaka u ograničenim količinama te se nada kako će svi fakulteti slijediti primjer te samostalno naručiti dodatne količine higijenskih potrepština. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nabava higijenskih potrepština financirana je iz sredstava Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu uz odabir najjeftinijeg ponuditelja na tržištu.

U realizaciji projekta uz Tomislava Miloševića sudjelovale su Antonela Čule, tajnica Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu te studentica Medicinskog fakulteta, Mihaela Kotarac.

- Drugi važan aspekt projekta Zdravo sveučilište jest upravo zdravstvena skrb studenata. Više od 8.000 studenata Sveučilišta u Splitu nema prebivalište u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Kako bi tom velikom broju studenata olakšali rješavanje zdravstvenih problema za vrijeme studiranja, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo SDŽ točnije doktoricom Željkom Karin i Sveučilištem u Splitu izrađen je jedinstveni popis dostupnih liječnika za naše studente kojima se mogu javiti svakog dana - kaže Milošević.

U Zagrebu dijele 600 stipendija za učenike i 384 za studente
U Zagrebu dijele 600 stipendija za učenike i 384 za studente

Popis liječnika kojima se studenti mogu javiti objavljen je na web stranicama Studentskog zbora u Splitu.

Ova akcija je ujedno i početak jedne veće suradnje NZJZ-a, Studentskog zbora i Sveučilišta u Splitu, a sve s ciljem osiguravanja sveobuhvatne zdravstvene zaštite za studente koja bi uključivala uvijek besplatne i dostupne stomatologe, ginekologe i psihologe. 

- Smatram kako su zdravlje i kvaliteta života temelj na kojem jedino možemo graditi budućnost - zaključuje Milošević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a