Obavijesti

News

Komentari 5

Za željezničku nesreću blizu Pariza kriva metalna spojnica?

Za željezničku  nesreću blizu Pariza kriva metalna spojnica?
5

Metalni dio težak 10 kilograma koji povezuje tračnice kod skretnica, odvojio se od tračnica, podigao i tako uzrokovao iskliznuće vlaka. Poginulo je šestero putnika

VIDEO

Za tešku željezničku nesreću na stanici južno od Pariza krivac je 10 kilograma težak komad metala koji se odvojio od tračnica, izvijestile su Francuske nacionalne željeznice (SNCF). 

Kompanija je potvrdila kako je iskliznuće vlaka iz tračnica, u kojem je u petak poginulo šestero, a ozlijeđeno više od 200 ljudi, uzrokovala odvojena metalna spojnica na skretnicama.

SNCF je još ranije preuzeo krivicu i odgovornost za nesreću. 

- Mi smo odgovorni za živote svojih putnika - rekao je šef kompanije Guillaume Pepy, javlja France 24.

Podsjetimo, u vlaku je bilo oko 385 putnika, vozio je 137 km/h, što je ispod maksimalne dozvoljene brzine. Iskočio je s tračnica, otklizao i zabio se u željezničku stanicu u malenom gradiću Brétigny-sur-Orge izvan Pariza. 

Vlak prije prošao najnormalnije; Zašto je iskočio tek treći vagon?

Pepy je rekao kako su istražitelji otkrili da se metalni dio, kojeg je on naveo kao spojnicu između dviju tračnica kod skretnice, odvojio od tračnice, podigao i tako uzrokovao iskakanje vlaka. 

Istražitelji pokušavaju otkriti kako se tako nešto moglo dogoditi, budući da je 30 minuta prije nesreće drugi vlak najnormalnije prošao istim dijelom pruge. Također, istražuje se i zašto je tek treći vagon bio prvi koji je iskočio. 

Pierre Izard, dužnosnik u SNCF-u, rekao je kako se metalni komad pomaknuo prema sredini skretnice i u takvom položaju onemogućio normalan prolaz vlaka. 

Provjerit će oko 5000 istih dijelova na svim skretnicama 

Iako se za sada čini kako je kvar na tračnicama uzrokovao nesreću, Pepy je ipak dodao: 'Ne može biti definitivnog odgovora u nekoliko minuta, niti u nekoliko dana'. Također, rekao je kako će se sve od oko 5000 ovakvih metalnih dijelova na skretnicama detaljno provjeriti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...