Obavijesti

News

Komentari 262

Zabila mužu nož u srce: Sud je Karmen (23) pustio na slobodu

Zabila mužu nož u srce: Sud je Karmen (23) pustio na slobodu
1

Vrhovni sud RH ukinuo je presudu Županijskog suda u Dubrovniku koji je Karmen Matana Đorđević (23) iz Ploča proglašena krivom za ubojstvo supruga Saše Đorđevića (35)...

VIDEO

Karmen Matana Đorđević (23) u utorak poslijepodne izašla je iz zatvora u Dubrovniku gdje je provela devet mjeseci. Dočekali su je roditelji s kojima je otišla u njihov obiteljski dom u Pločama gdje je i njezin sada jednogodišnji sin. 

Odluku o puštanju Karmen na slobodu donio je Vrhovni sud u  Zagrebu ukinuvši presudu od deset godina zatvora koju je donio Županijski sud u Dubrovniku za ubojstvo njezina supruga Saše Đurđevića (36) u lipnju prošle godine. 

- Ovakva odluka za nju je bila pozitivan šok, pao joj je kamen sa srca, ali naravno da i dalje postoji žal i tuga zbog svega što se dogodilo. Ja sam definitivno zadovoljan. Odluku Vrhovnog suda iz Zagreba slušali smo preko video linka, a ono što sada znamo jest da su suci donijeli odluku zbog  zbog kontradiktornosti u presudi. 

Novo suđenje čeka na slobodi

Karmen će novo suđenje čekati na slobodi, a mi smo tražili da se ponovljeni postupak vodi pred izmijenjenim sudskim vijećem, no je li to uvaženo još ne znamo. Čekamo pisani otpravak i obrazloženje ove odluke – kaže dubrovački odvjetnik Dragan Pištalo koji je tijekom sudskog procesa branio okrivljenicu.  

Podsjetimo, Karmen je ubila svog supruga u njihovom stanu oko jedan iza ponoći, nakon što se vratila iz noćnog izlaska s prijateljicama. Prvo su se žestoko posvađali, a potom je došlo i do naguravanja. Karmen je zgrabila kuhinjski nož i zarila ga Saši u prsa, preciznije, u srce. Obdukcijom je utvrđeno da je rana bila duboka 10 centimetara, a oštrica noža teško je oštetila plućnu arteriju, lijevu srčanu klijetku i lijevu koronarnu arteriju.  Saša je na mjestu preminuo, a Karmen je otrčala dva kata iznad njihova stana, kod Sašinog brata i rekla mu što se dogodilo.

Tijekom sudskog procesa, kako nam kaže odvjetnik Pištalo, Karmen je vrlo otvoreno i iskreno progovorila toj večeri te općenito odnosu sa suprugom koji je bio sve samo ne bajka. 

Navodno, Saša, inače kapetan duge plovidbe, bio je jako posesivan i ljubomoran te su se njih dvoje često svađali i sukobljavali. Njegov posesivnost hranila je Sašina majka koja je navodno čak tvrdila da njihovo dijete nije Sašin sin tražeći i DNK analizu.

Neslužbeno, Vrhovni sud RH smatra spornom obrazloženje presude Županijskog suda prema kojem je Karmen je ubojstvo počinila s izravnom namjerom, iako su utvrđeni elementi višemjesečnog maltretiranja. 

No, Županijski sud napad ne priznaje i isključuje ga kao prekoračenje nužne obrane jer se mogla obraniti i drugim načinom. Za Vrhovni sud takva je presuda "nepodobna za preispitivanje". 

Velike sličnosti sa slučajem Magaš

Slučaj Karmen Matana Đorđević podsjeća na slučaj Ane Magaš iz Zadra koja je svog supruga Lucijana Magaša također ubila nožem. U javnosti, ali i na sudu javljala se dilema je li se mlada majka te kobne noći 2008. godine branila ili je počinila hladnokrvno ubojstvo. 

Ana i Lucijan posvađali su se nakon noćnog izlaska u njihovom stanu, a razlog je navodno bila suprugova ljubomora. Ana je bila nepravomoćno osuđena na devet i pol godina zatvora, a na ponovljenom suđenju dobila je osam, a Vrhovni sud joj je kaznu na kraju smanjio na pet godina.

Bivši predsjednik Stjepan Mesić Anu je pomilovao zbog dobrog vladanja i smanjio joj kaznu na tri i pol godine. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 262
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...