Obavijesti

News

Komentari 2

'Zabio se poput kamikaze': Živa je jer je bila u kuhinji

'Zabio se poput kamikaze': Živa je jer je bila u kuhinji
13

Mirsada Buljubašić je bila u kuhinji, a avion je pao na njenu sobu u Bihaću. U padu je poginuo pilot Jasmin Fazlić (47). Još se istražuje uzrok nesreće

VIDEO

Vidio sam kako se avion tri puta okrenuo u zraku i obrušio prema kući. Zabio se uz snažan prasak. Izgledalo je kao da se namjerno zaletio u kuću, opisuje pad aviona u Bihaću Muharem Ljubljankić.
On je susjed obitelji Buljubašić, u čiju kuću se u ponedjeljak navečer zabio avion četverosjed kojim je pilotirao Jasmin Fazlić (47).
On je na mjestu poginuo, dok je Mirsada Buljubašić, koja je bila u kući, pukim slučajem ostala živa. Bila je u kuhinji, a ne u spavaćoj sobi. Zbog šoka je završila u lokalnom domu zdravlja. Pustili su je, ali joj je zatim pozlilo pa su je prebacili u bolnicu. Njezina djeca su u vrijeme nesreće bila u školi, a suprug radi u Sloveniji. Srećom, nije bilo više žrtava. U utorak ujutro vatrogasci su micali dijelove sportske letjelice Mooney iz potpuno razrušenog dijela kuće.
- Grunulo je poput bombe, detonacija se osjetila u cijelom gradu. Zabio se u kuću poput kamikaze - prepričavali su mještani okupljeni oko ostataka aviona.
- Sve je bilo u dimu i prašini. Avion se nije zapalio, ali od udarca nije se vidio prst pred okom. Stajali smo i čekali da se prašina slegne, ali nismo mogli prići avionu jer smo se bojali da ne eksplodira - dodaju susjedi.
Policija i inspektori Agencije civilnog zrakoplovstva pokušavaju utvrditi zašto je Fazlićev avion pao. Njegov otac Adem kaže kako je sin tog dana zrakoplovom krenuo iz Njemačke, gdje živi, u posjet njemu u Bihać. Trebao je sletjeti na sportski aerodrom Golubić.
- Zbog carinskog pregleda sletio je u Banjoj Luci. Čuli smo se oko 18.30, sat vremena prije nego što se srušio. Otišao sam ga dočekati na aerodrom. Tada me nazvao prijatelj i rekao mi kako je u blizini pao avion. Nazvao sam sina. Telefon je zvonio, ali se nije javljao - prepričava potreseni otac Adem.
- Ono što za sada znamo je da je pilot nad Bihaćom izvodio neke manevre i zatim udario u kuću. I dalje istražujemo uzroke nesreće - rekao je istražitelj Salko Begić.
U Bihaću je te večeri puhao jak vjetar. Avion je, navodno, bio u dobrom stanju, a Jasmin Fazlić je bio iskusan pilot koji se bavio akrobatskim letovima u Njemačkoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu