Obavijesti

News

Komentari 42

Zaboravila je svu bol i muke: 'Danas sam zdrava i presretna'

Zaboravila je svu bol i muke: 'Danas sam zdrava i presretna'
1

POTPUNO ZDRAVA: Stephanie Milda (10) iz Zadra prije pet godina bila je u Americi na teškoj operaciji malformacije na mozgu. Obitelj još jednom zahvaljuje svima koji su pomogli da djevojčica ode na operaciju

VIDEO

U školi mi je lijepo, imam puno prijatelja i veselim se učenju, kratko nam je rekla Stephanie Milda iz Zadra. Ona je danas je zdrava 10-godišnja djevojčica. Uživa u svakom danu sa sestrom i bratom te presretnim roditeljima Anitom i Ivicom. Odlična je učenica četvrtog razreda, a sva patnja i bol koje je proživljavala u ranom djetinstvu daleko su iza nje. Punih pet godina.

Podsjećamo, Stephanie je u rujnu 2012. završila na operaciji u Chicagu. Bolovala je od rijetkog Arnold Chiari sindroma. Svakodnevno je proživljavala užasne bolove jer joj je kost urastala u mozak te joj je prijetila doživotna paraliza. Nakon iscrpljenih mogućnosti u Hrvatskoj, roditelji su se odlučili na operaciju u Americi. Cijeli Zadar je za nju pokrenuo veliku humanitarnu akciju, a u samo nekoliko dana u akciju se uključila cijela Hrvatska.

Filip Brala/Pixsell

Veliko hrvatsko srce

U vrlo kratkom roku skupljen je potrebni iznos. To je bila prva velika humanitarna akcija u kojoj je zakucalo hrvatsko srce. Stephanie je u Chicago odletjela nakon samo nekoliko dana. Operacija je trajala punih sedam sati, a američki liječnici, na čelu s dr. Frimom, u potpunosti su uklonili malformaciju. Uslijedio je dugotrajan oporavak, prvo u Americi, a potom u Zadru. Četiri mjeseca nakon operacije obitelj se vratila u Hrvatsku. Stephanie je svakim danom bila sve jača i sretnija djevojčica. Krenula je u vrtić, a potom i u školu. U međuvremenu je, uz stariju sestru Melanie, dobila i brata Viga. Nakon dugotrajne borbe, boli, neizvjesnosti i iščekivanja, i njezini roditelji su danas presretni što njihova djevojčica ima divno djetinjstvo.

Sve je daleko iza nje

- Još jednom zahvaljujemo svima koji su nam pomogli i pridonijeli tome da naša kći živi normalnim i sretnim životom - zaključili su Anita i Ivica Milda.

Nakon operacije Stephanie je odmah počela rasti i normalno spavati, a sva bol i ružne uspomene su daleko iza nje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa