Obavijesti

News

Komentari 44

Slavica: Uz poštovanje prema mrtvima, ne osjećam se krivim

Slavica: Uz poštovanje prema mrtvima, ne osjećam se krivim
4

Osim Slavice, na prvo ročište su pozvane obitelji poginulih vatrogasaca iz Šibenika, Tisnoga i Vodica, njihovi opunomoćenici te jedini preživjeli vatrogasac Frane Lučić

VIDEO

Na Županijskom sudu u Zadru u utorak u 10 sati je počelo suđenje Draženu Slavici (42), bivšem šibensko-kninskom vatrogasnom zapovjedniku, za kornatsku tragediju. On se očitovao o optužnici i rekao kako se, uz dužno poštovanje prema preminulim kolegama ne osjeća krivim. Na izlasku iz sudnice rekao je kako mu je bilo teško kada je vidio obitelji svojih poginulih kolega. 

Osim Slavice na prvo ročište su pozvali i obitelji poginulih vatrogasaca iz Šibenika, Tisnoga i Vodica, njihovi opunomoćenici te jedini preživjeli vatrogasac Frane Lučić.  Prije ulaska u sudnicu Lučić je novinarima rekao kako smatra da je Dražen Slavica odgovoran za tragediju na Kornatima jer je na teren slao maloljetnike i one koji nisu obučeni za akciju. 

- Smatra da Slavica nije jedini odgovoran. Od svih koji budu svjedočili na sudu očekujem da govore istinu jer je to ono što traže obitelji poginulih - rekao je Frane. Obitelji poginulih nisu htjele davati izjave samo su rekli kako očekuju da se dozna istina. Suđenje se nastavlja 18. i 19. siječnja iduće godine. 

Za stradavanje vatrogasaca tužiteljstvo je optužilo samo Slavicu, a tereti ga za kazneno djelo protiv opće sigurnosti. U optužnici između ostaloga stoji da je bivši županijski vatrogasni zapovjednik u gašenje požara na Kornatu, 30. kolovoza 2007. poslao dvojicu maloljetnika, civilnoga ročnika i vatrogasce koji nisu završili obuku za helikoptersko desantiranje. Osim toga, državno odvjetništvo smatra ga odgovornim za kašnjenje akcije spašavanja unesrećenih vatrogasaca te oglušivanje na upućivane mu pozive u pomoć.

Tužiteljstvo je optužnicu napisalo na više od 60 stranica, a sudski spis sadrži oko šest tisuća stranica. Tijekom suđenja sud će ispitati oko stotinu svjedoka pa se pretpostavlja da će trajati mjesecima. Premještanje suđenja u Zadar Vrhovni sud je obrazložio da je većina sudaca šibenskoga Županijskog suda već radila na tom predmetu, a prijenos mjesne nadležnosti tražila je i Slavičina obrana zbog sigurnosnih razloga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu