Obavijesti

News

Komentari 21

Raskinuli zadarski HSS i HDZ, HSU bez koalicije u Križevcima

Raskinuli zadarski HSS i HDZ, HSU bez koalicije u Križevcima
1

Šef HSS-a u Zadru rekao je kako ne žele biti u koaliciji s ''šerifima'', a križevački HSU raskinuo je koaliciju s HSS-om i HSLS-om i gubi mjesto u Gradskom odboru

VIDEO

Hrvatska seljačka stranka Zadarske županije prekinula je dvogodišnju koaliciju s HDZ-om jer, kako su rekli na konferenciji za novinare, više ne žele biti u ponižavajućem odnosu.

- Tolerirali smo sva nejavljanja i nemogućnost kontakta s predsjednikom Županijskoga HDZ-a, jer smo razumjeli prezauzetost ministra, no svemu jednom dođe kraj, pa i ministarskoj poziciji, ali i našoj toleranciji, rekao je predsjednik županijskoga HSS-a Josip Zubović. 

Dodao je kako više ne žele podupirati stranku koja se ponaša kao apsolutni vladar i "šerif" u svojoj sredini.

Koaliciju je raskinuo i križevački HSU-u čiji je Božidar Štubelj postao zamjenik ministra, a stranka je u vlasti uz SDP, HNS i IDS, pa napušta HSS i HSLS i gubi svoje mjesto u Gradskom vijeću.

Kao što se moglo i pretpostaviti čim je njihov Božidar Štubelj imenovan zamjenikom ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića, HSU napušta koaliciju koju su s HSS-om i HSLS-om formirali uoči lokalnih izbora 2009., i zahvaljujući kojoj su "penzići" i bili na vlasti u Križevcima.

- Vjerujemo da ćete uvažiti činjenicu da naše djelovanje u sadašnjoj gradskoj koaliciji više nije održivo - priopćio je predsjednik GO HSU-a Štubelj, koji je i zahvalio na "dosadašnjoj korektnoj suradnji od obostranog interesa", sa željom da i do kraja mandata surađuju na realizaciji planova i programa koje je donijelo Gradsko vijeće, u interesu Križevaca i građana, bez obzira na političkio opredjeljenje."

Sad HSU-u predstoji naći zamjenika Božidaru Štubelju za mjesto u Gradskom vijeću, pri čemu će se, kažu, uvažavati sve pravne norme.

HSU je u gradu Križevcima bio uz HSS-a iako su i u državi i u županiji raskinuli puno ranije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...