News

Komentari 21

Zadarska odvjetnica tužila je teretanu: Ozlijedila se, nije bila zadovoljna uslugom, radnicima

Zadarska odvjetnica tužila je teretanu: Ozlijedila se, nije bila zadovoljna uslugom, radnicima

U travnju 2019. platila je usluge zadarske teretane, ali je koristila samo tri dana. Podignula je tužbu jer u teretani navodno nije bilo educiranog osoblja zbog čega se i ozlijedila

Zadarska odvjetnica tužila je teretanu i tražila da joj vrate mjesečnu članarinu od 300 kuna. Kako javlja Zadarski, odvjetnica nije bila zadovoljna uslugom, ali joj je Općinski sud nakon dvije godine odbio tužbu kao - neosnovanu. 

U travnju 2019. platila je usluge zadarske teretane, ali je koristila samo tri dana. Podignula je tužbu jer u teretani navodno nije bilo educiranog osoblja zbog čega se i ozlijedila. Otkazala je i ugovor. Međutim, teretana joj je odbila vratiti članarinu, a ona je nakon toga podigla tužbu. 

U njoj je navela kako opći uvjeti poslovanja teretane imaju nepoštene odredbe - ne odgovaraju za ozljede u svezi korištenja sprava u teretani, ne odgovaraju za osobne stvari koje se nalaze zaključane u pretincima. Odvjetnica je u tužbi navela da u teretani i za pretince prodaju lokote u iznosu od 20 kuna, a da za njih ne izdaju račun. 

Uz sve to, u tužbi je navela da prodaju proteine bez licence, nemaju educirano prijavljeno osoblje koji bi pokazali rad na spravama te da se u teretani nalaze osobni treneri koji nisu zaposlenici teretane. 

U postupku je utvrđeno da je tuženikova obaveza staviti na raspolaganje svoje kapacitete na rok od 30 dana u skladu sa sklopljenim ugovorom, a tužiteljičino pravo odlučiti kada i koliko će koristiti te usluge. Činjenica da tri dana nije koristila usluge, odnosno da je naknadno odlučila ne koristiti usluge nije razlog za raskid ugovora. Navodi se kako odvjetnica nikakvim materijalnim dokazima nije potkrijepila svoje tvrdnje o navodnim pravnim nedostacima i neadekvatnoj usluzi.