Obavijesti

News

Komentari 9

Zadarski taksisti: Bit ćemo prvi prosvjednici na Markovom trgu

Zadarski taksisti: Bit ćemo prvi prosvjednici na Markovom trgu
3

Uništava ih protuzakonit rad nekoliko većih grupacija čiji vozači voze po stotinu sati prekovremeno, a vikendom i na crno. Neki čak voze i bez potrebnih dozvola i licenci

VIDEO


Zadarski taksisti, samostalni obrtnici, nedavno su se organizirali u sindikalnu podružnicu SSSH-a. Na taj način se misle boriti protiv, kako kažu, nelojalne konkurencije nekoliko privatnih taksi-tvrtki koje posluju u Zadru. 

U ponedjeljak su prosvjedovali na Autobusnom kolodvoru i upozorili na nemogućnost normalnoga poslovanja i podmirivanja svojih obveza prema državi. 

Pravni savjetnik SSSH Vedran Uranija tvrdi da ih uništava protuzakonit rad nekoliko većih grupacija čiji vozači voze po stotinu sati prekovremeno, a vikendom i na crno. Dodaje kako neki voze i bez potrebnih dozvola i licenci. 

- Do sada smo održali niz prosvjeda metalaca, tekstilaca i drugih radnika, a ovo je prvi puta da prosvjeduju i taksisti. Iako je za probleme zadarskih taksista kriva gradska uprava i inspekcijske službe, sredinom travnja, kada to bude nakon osam godina ponovno dopušteno,  među prvima ćemo prosvjedovati na Markovu trgu u Zagrebu - rekao je Uranija.

Sindikalni predstavnik taksista Predrag Šimunov navodi kako je samostalnih taksista pedesetak te kako je najveći problem što je gradska uprava izdala 110 dozvola za obavljanje taksi-prijevoza iako mnogi od njih ne rade preko zime, nego samo ljeti kada je i najviše posla. 

- To iskorištavaju iz ovih taksi-tvrtki, odnosno robovlasnika, čiji su vozači i po 12 sati za volanom. Mi im tu ne možemo konkurirati. Grad nas je i dodatno ugrozio jer je propisao da moramo imati vozila stara najviše pet godina. Lako je njima kupiti novo auto, kad radnicima ne plaćaju prekovremene - ogorčen je Šimunov. 

Dodaje kako je žalosno da im je grad "zacementirao" i cijene unatoč stalnom poskupljenju goriva, te da nagrade Grada dodjeljuje tvrtkama koje ne plaćaju radnike i varaju državu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...