Obavijesti

News

Komentari 84

Gorup je pobjegao na Filipine? Milijarder se nikome ne javlja

Gorup je pobjegao na Filipine? Milijarder se nikome ne javlja
3

Ni godinu dana od nestanka nitko ne zna gdje je zagorski milijarder. Iz obiteljske kuće otišao je lani, 19. siječnja. Više im se, barem tako tvrde, nikad nije javio

VIDEO

Nikome se bogec nije javil. Ali vjerujemo da je živ – rekao nam je Damir Gorup, brat nestalog biznismena Božidara Gorupa (51) iz Tomaševca kraj Klanjca.

Ni godinu dana od nestanka nitko ne zna gdje je zagorski milijarder. Iz obiteljske kuće otišao je lani na današnji dan, 19. siječnja. Više im se, barem tako tvrde, nikad nije javio. Ni majci, ni bratu, ni ženi ni djeci.

Nestanak je obitelj prijavila tek dva tjedna kasnije. Pravdali su to kako je on i inače znao otići od doma, a da ne kaže gdje ide i koliko će ostati. Prvo su svi bili u šoku, uvjereni da ga je netko oteo ili ubio, posumnjali su i na samoubojstvo jer se pročulo da ima financijskih problema, no kako su dani prolazili, na vidjelo je isplivalo da je Božidar Gorup, u poslovnim krugovima poznat kao izuzetno pošten gospodarstvenik, financijski propao. To je nešto kasnije potvrdio i njegov brat Damir, ali je tvrdio da o detaljima poslovanja i dugovanja nema pojma.

Godinu dana nakon nestanka nema nikakve nove informacije gdje bi mogao biti. 

- Sasvim je svejedno gdje je, je li otišao lijevo ili desno. Ključno je zašto je otišao, a to nitko ne zna, samo on. Sigurno razlozi odlaska nisu lijepi kao što je sigurno i da nije otišao s koferima s novcem – priča nam brat Damir godinu dana poslije.

Ono što znaju je policijska informacija dva, tri mjeseca nakon nestanka. Autom se odvezao u Beograd, kupio avionsku kartu i odletio u Katar, odnosno u Dohu gdje je presjeo na avion za Manilu na Filipinima.

- Vjerujem da je još tamo, ali tko bi ga našao. Vjerojatno ga nitko ni ne traži jer za njim nije raspisana nikakva tjeralica. Teško nam je. Majka se razboljela, a njegova supruga, to samo ona može znati kako joj je – kaže nam Damir.

Potvrdio nam je da su Gorupu prije nestanka prijetili, ali da te prijetnje nikad nije prijavio policiji.

- Nije on baš bio plašljiv – kaže Damir.

Financijsko stanje Gorupovih tvrtki je izuzetno loše. Još prije nestanka je pokušao postići predstečajnu nagodbu, ali su one odbijene. Tvrtka Gorup ima više od 50 sestrinskih tvrtki i sve su one pred propašću. Najveći dužnik je upravo tvrtka Gorup d.o.o. registrirana u Tomaševcu. Za nju su vjerovnici 3. studenog 2015. podnijeli prijedlog za otvaranje stečaja na Trgovačkom sudu u Zagrebu, no rješenje još nije doneseno.

- Procjenjujemo da su dugovanja veća od 500 milijuna kuna. Među vjerovnicima je i 7, 8 banaka. Neki vjerovnici potražuju par tisuća kuna, neki par desetaka milijuna – potvrdilo nam je nekoliko Gorupovih vjerovnika koji, međutim, nisu optimistični i ne vjeruju da će uspjeti naplatiti svoja potraživanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...