News

Komentari 297

Zadrani plaćaju: Kalmeta ženi kupio zavjese za 50.000 kuna...

Zadrani plaćaju: Kalmeta ženi kupio zavjese za 50.000 kuna...

Iako u Planu nabave jasno piše da će za zavjese potrošiti 50.000 kuna, Ured gradonačelnika tvrdi kako su za njih ukupno s PDV-om potrošili 7280,96 kuna

Stanari Basaričekove ulice na Plovaniji u Zadru, koji već četiri godine čekaju da se riješi problem odvodnje, pobjesnjeli su kad su vidjeli da Grad, na čijem je čelu ponovno Božidar Kalmeta, kupuje zavjese vrijedne 50.000 kuna.

- U planu nigdje nema rješavanja oborinskih voda za našu ulicu. Nas pedesetak obitelji koje stanujemo u toj ulici za velikih kiša ne možemo prići glavnoj prometnici. To je prava poplava - rekao nam je Miljenko Marić. Dodaje kako im je prije četiri godine pročelnik Upravnoga odjela za graditeljstvo Matko Segarić rekao kako će se taj problem riješiti 2010. godine.

- Prošle su dakle tri godine od tada i ništa. Važno je da se kupuju zavjese, umjesto da se ljudima omogući normalan život - ogorčen je Marić. 
Navodi kako je zavjese naručio Upravni odjel za gradsku samoupravu i opće poslove, kojemu je na čelu Kalmetina supruga Dolores Grdović-Kalmeta.

- Trebalo bi provjeriti o kojoj količini i za koje potrebe se nabavljaju spomenute zavjese. No u svakom slučaju nije vrijeme za trošenje na manje bitne detalje. Treba imati mjeru u vremenima krize i odrediti prioritete - smatra vijećnica Omerka 
Šarić (SDP).

Ured gradonačelnika: Za zavjese smo potrošili 7280,96 kuna

Odmah nakon objave članka oglasio se i Ured gradonačelnika koji demantira da se potrošilo 50.000 kuna za zavjese.

- Istina je kako je Grad Zadar za izradu zavjesa u Uredu gradonačelnika i postojećeg dekora u Maloj vijećnici potrošio ukupno s PDV-om 7280,96 kn, a što se može vidjeti u prilogu na računu. Zavjese su nabavljene i sanirane u prostorijama gradske uprave u kojima se održavaju radni sastanci, prijemi i ostali protokolarni događaji - stoji u priopćenju  Marine Mihovilović Pajkin, više stručne suradnice za informiranje i odnose s javnošću Ureda gradonačelnika.

No, u Planu nabave Grada Zadra za 2013. godinu jasno pod točkom 24. stoji iznos 50.000 kuna za nabavu zavjesa za Malu vijećnicu i zamjenika gradonačelnika. To se jasno može vidjeti OVDJE.

Ljutiti Zadranin Kalmeti porazbijao prozore