News

Komentari 75

Zadravec: Prijave protiv mene su farsa, a ja i Plenković samo smo stranački kolege i poznanici

Zadravec: Prijave  protiv mene su farsa, a ja i Plenković samo smo stranački kolege i poznanici

Očigledno je da je ono što im je najviše zasmetalo bilo to što sam odlučila informatizirati sustav naručivanja na magnetsku rezonanciju, ispričala je Dijana Zadravec

Odluku o Dijani Zadravec novi privremeni ravnatelj Vinogradske donijet će sljedeći tjedan, a ona u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju kaže da ne očekuje smjenu jer da za to nema razloga. Kaže da je puno surađivala sa Zoranom Vatavukom i očekuje da će tako i nastaviti, a optužbe za mobbing su, tvrdi, neutemeljene. 

- Očigledno je da je ono što im je najviše zasmetalo bilo to što sam odlučila informatizirati sustav naručivanja na magnetsku rezonanciju (MR) koji se dosad radio tako da se upisivalo pacijente u bilježnicu - rekla je Zadravec, koja kaže da se kasnije to upisivalo u računalo i nije bilo vidljivo je li pacijent onkološki, s Klinike za tumore ili su privatni pacijenti. Kaže da nisu mogli raditi tko što želi.

Govoreći o prijavama 11 bivših radiologa za loše radne uvjete tvrdi da to znači nedostatak radiološke opreme, a da joj nitko od potpisanih kolega nije rekao da je ona razlog zbog kojeg odlaze. 

- Ovo što se događa u Ilici (Klinika za tumore op.a.) instrumentalizirano je od strane većih igrača koji imaju za cilj odvojiti i osvojiti Kliniku za tumore od KBC-a Sestre milosrdnice i na taj način uzeti pod kontrolu sve. To su već sad vlasnici privatnih zdravstvenih ustanova i angažiraju za rad "u fušu" upravo te ljude koje za njih rade u javnim bolnicama - rekla je.

- Stojim iza toga da su prijave na moj račun farsa - rekla je.

Na pitanje oko unutarstranačkog rata i izjave Peđe Grbina, kaže da nema nikakvog unutarstranačkog rata. 

-  Ta je Grbinova izjava katastrofalna i ispod svake razine. Kao prvo, pacijenti nikada nisu bili ugroženi. Onkološki pacijenti dobivaju na Radiologiji u Klinici za tumore sve potrebne pretrage i u ovim kriznim danima pa je tako u zadnjih deset dana - rekla je Zadravec.

Na pitanje o odnosima premijerom Plenkovićem i njegovoj navodnoj zaštiti kaže da su isključivo stranački kolege i poznanici.

- Sve fotografije koje se danas plasiraju u javnost su s parlamentarnih izbora iz 2016. godine kada sam bila na listi u I. izbornoj jedinici. To su fotografije snimljene za potrebe kampanje i s naših stranačkih okupljanja. To je sve što se tiče odnosa premijera i mene. Mi ne komuniciramo, mi se ne čujemo - rekla je Zadravec za Slobodnu.

Najčitaniji članci