Obavijesti

News

Komentari 73

Zagađenje: Slavoncima iz pipe curi žuta voda i užasno smrdi

Zagađenje: Slavoncima iz pipe  curi žuta voda i užasno smrdi
6

NE ZNAJU RAZLOG: Dok ne dođe analiza vode koja je u petak mirisala po nafti, 50-ak domova u Ivankovu ne smije koristiti vodu. Iz Vodovoda su isprali sve cijevi

VIDEO

U četvrtak navečer normalno sam se istuširao, samo je kratko nestalo vode. No u petak ujutro, kad sam napojio svinje i kokoši te krenuo umiti se, voda je bila žuta. Ali prije nego što sam to vidio, popio sam čašu vode.

Šokiran je bio Vlado Sabol iz Ivankova, kojem je do daljnjeg zabranjeno koristiti vodu, kao i članovima još 50-ak kućanstava u Ulici Matije Antuna Reljkovića. Kaže da zasad ne osjeća nikakve tegobe što je popio žutu vodu niti vidi da se životinjama nešto dogodilo. Susjeda Anica Kurdžipić kaže da je voda u petak ujutro izgledala “kao razmućeni sok” te da je “mirisala na naftu”.

- Nakon što su cijelo jutro ispumpavali, vinkovački je Vodovod konačno pustio vodu, ali su strogo zabranili da je koristimo dok ne dođu analize. Voda i dalje miriše na naftu - priča Anica. 

Drugi susjed, Slavko Jergović, mislio je da mu se pričinjava kad je ujutro iz slavine vidio da curi sok.

Ivan Katić iz vinkovačkog Vodovoda još ne može sa sigurnošću govoriti o uzrocima zagađenja vode.

- No voda je zagađena samo u jednoj ulici, koja je slijepa, pa nema dostatnu cirkulaciju. Tijekom prijepodneva ispraznili smo svu vodu iz tog dijela, kao i iz kućnih instalacija. Dok čekamo rezultate analize, mogu reći da je voda bila žuta i da je neugodno mirisala - kaže Ivan Katić. 

Isključio je mogućnost namjerna trovanja, ali misli da je netko tijekom noći najvjerojatnije “ostao prikopčan cisternom na hidrant te tako prenio onečišćenje na taj dio vodovodne mreže”.

Slavonci piju najlošiju vodu

U 24sata objavili smo veliki test kvalitete vode iz vodovoda, prema kojemu se vidi da Slavonci piju najnekvalitetniju vodu u Hrvatskoj.

24sata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 73

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti