Obavijesti

News

Komentari 34

Zagorje se bori s poplavama, u Koprivnici grom udario u kuću

Zagorje se bori s poplavama, u Koprivnici grom udario u kuću
59

Vatrogasci su izašli na teren s tri navalna vozila i autoljestvama. Imali su problema pri gašenju. Vatra se rasplamsala. Srećom, za vrijeme požara nitko nije bio u kući

VIDEO

Jaka kiša, koja pada od srijede navečer prouzročila je velike probleme u Zagorju. Grom je oko podneva udario u kuću u Goričkoj ulici na broju 31 u Koprivnici i izazvao požar u potkrovlju.

Članovi koprivničkoga JVP-a na požarište su izašli s tri navalna vozila i autoljestvama no naišli su na probleme pri gašenju. Naime, potkrovlje je obloženo brodskim podom i staklenom vunom te se snažno rasplamsalo . No uspjeli su ugasiti požar, u kojem je izgorjelo potkrovlje, no donji je dio kuće ostao gotovo netaknut, osim što je u njega ušla veća količina vode, javlja Večernji list.

Kako doznaje Glas Podravin e, vlasnik kuće je Podravkin direktor Nedjeljko Baričić. Na sreću, u vrijeme izbijanja požara u kući nije bilo nikoga jer je obitelj otputovala na Jadran. Nadležne službe o požaru su obavijestila dvojica mališana koji su se igrali u susjedstvu.

Vlasnik kuće je šokiran događajem prekinuo ljetovanje i na povratku je u Koprivnicu. Kolika je materijalna šteta i detaljne okolnosti izbijanja požara bit će poznati po obavljanju očevida.

Pokretanje videa...

PIXSELL VIDEO

Zagorje se bori s poplavama

Krapinsko-zagorska županija je u suradnji sa Hrvatskim vodama organizirala dopremu oko 2000 tisuće vreća za pijesak na područja pogođena poplavama, a općinama i gradovima pokrit će i troškove za nabavku pijeska kojim su punjene vreće za gradnju zečjih nasipa.

Prema zasad dostupnim informacijama, najviše je pogođeno područje grada Krapine te općina Sveti Križ Začretje, Veliko Trgovišće i Krapinske Toplice.  Dio navedenih područja tijekom današnjeg dana osobno je obišao župan Željko Kolar.

Vatrogasne službe su do 16 sati imale 62 intervencije na terenu . Između ostalog, bile su poplavljene podrumske prostorije Termi Tuhelj te obiteljskih kuća u Rakovcu, Radoboju, Štuparju, Klokovcu, Krapinskim Toplicama, Cerju Jesenskom, Đurmancu, Maclju, Maloj Erpenji, Lepajcima, Lukovčaku, Stubičkoj Slatini, Škarićevom, Svetom Križu Začretju, Gubaševom, Vrtnjakovcu, Gornjoj Pačetini, Tuheljskim Toplicama, Žutnici, Čretu, Stubičkim Toplicama i Mihaljekovom Jarku.

Pokretanje videa...

Matija Topolovec/PIXSELL VIDEO

Poplave prouzročile probleme u prometu

Jake poplave prouzročile su više problema u prometu na županijskim i lokalnim cestama – došlo je do odrona zemlje, prelijevanja velikih količina vode preko kolnika, zadržavanja vode na kolniku, nanosa kamenog materijala na kolnik javne ceste sa prilaznih puteva i slično, zbog čega su neke prometnice bile zatvorene za promet.

Po prestanku oborina stanje na županijskim i lokalnim cestama na području Krapinsko-zagorske županije se polagano normalizira . Cestarske ekipe Županijske uprave za ceste su i dalje na terenu i vrše kontinuirane preglede cesta te u skladu s mogućnostima osposobljavaju ceste za promet.

Mole se vozači da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na kolnicima, dok se  ostali sudionici u prometu pozivaju na pojačani oprez kako bi se smanjio rizik od događanja prometnih nesreća i drugih izvanrednih situacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...