Obavijesti

News

Komentari 18

Zagreb, ali i Hrvatsku očekuju niže tražene cijene nekretnina

Zagreb, ali i Hrvatsku očekuju niže tražene cijene nekretnina
1

Zalihe novih nekretnina sve su manje, kao i ponuda stanova starije gradnje. Uz rast BDP-a i povoljnijih stambenih kredita, to otvara prostor za nove proizvode, kaže Robert Pokrovac

VIDEO

Tržište nekretnina čeka novi ciklus. U Hrvatskoj i Zagrebu očekujemo niže tražene cijene. Razlika između traženih i realiziranih cijena će biti ispod 5%, najavili su na New link konferenciji Njuškala. 

Drugu godinu za redom, 3. listopada, Njuškalo je organizirao konferenciju o tržištu nekretnina, dok je idući dan po prvi put održao i konferenciju namijenjenu sudionicima auto - moto industrije. Inozemni i domaći stručnjaci analizirali su tržište te najavili promjene koje nas očekuju.

Stručnjaci, dr. sc. Josip Tica (Ekonomski fakultet u Zagrebu), Dubravko Ranilović (HGK, Kastel-Zagreb) i Mate Mustapić (Alfa stan d.o.o.)., pričali su o održivosti rasta, planiranju na državnoj razini, stambenoj politici, rastu traženih cijena i nužnim reformama. 

- Kupci sve teže pronalaze nekretninu. Zalihe novih nekretnina sve su manje, kao i ponuda stanova starije gradnje. Uz rast BDP-a i povoljnijih stambenih kredita, to otvara prostor za nove proizvode - kaže Robert Pokrovac iz uprave Erste nekretnina. Postoji potreba za intervencijom u javne prostore. 

- Malim i preciznim intervencijama, kroz interdisciplinarni proces i uz sudjelovanje građana, možemo značajno poboljšati urbani život i socijalnu koheziju zajednice - naglasio je dr. sc. Rene Lisac, predsjednik Društva arhitekata Zagreb.

Uvid u značaj uređenja interijera dala je Jelena Havelka, direktorica i glavna dizajnerica interijera Havelkadesigna, primjerima kako povećati cijenu nekretnina funkcionalnim uređenjem. U kontekstu novih izazova digitalne ere u kojoj živimo, dr. sc. Joe Peppard napomenuo je da su podaci najvredniji resurs današnjice, a ne više nafta. Mike Pugh, odgovoran za rast i razvoj usluga i ponude Arena centra, dao je primjer kako se i shopping centri prilagođavaju sve većim navikama kupovanja online, pružajući korisnicima ono što ne mogu dobiti tim virtualnim putem – iskustvo, ne nužno i kupovinu.

Dr. sc. Paul Merdz podijelio je iskustva austrijskih investitora u Hrvatskoj naglašavajući kako je Hrvatska u fokusu inozemnih investitora.

Dr. sc. Jose Maria Ponsa, predsjednik Axioma Marketing Consultans, rekao je da tvrtke moraju shvatiti da marketing nije trošak, nego investicija te da pomaže prodavačima da prodaju više i brže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca